"Zvezde Granda" traže djevojke koje izgledaju kao prostitutke jer je izgleda to način uspjeha?

Region
"Zvezde Granda" traže djevojke koje izgledaju kao prostitutke jer je izgleda to način uspjeha?
Popularni regionalni show, "Zvezde Granda" u subotu je naprosto bio preplavljen takmičarima iz Bosne i Hercegovine, a mnogi od njih oduševili su žiri i publiku.

Popularni regionalni show, "Zvezde Granda" u subotu je naprosto bio preplavljen takmičarima iz Bosne i Hercegovine, a mnogi od njih oduševili su žiri i publiku.

No, to nije bila stvar sa jednom takmičarkom. Lejla Čaušević za sada je napustila najgledaniji muzički show na našim prostorima.

Sarajka ne bi bila ni prva ni posljednja koja je ispala zbog lošeg odabira pjesama, zbog lošeg dana ili jake konkurencije, no čini se kako je problem i razlog njenog ispadanja nešto sasvim drugo i nevjerovatno.

Naime, članica žirija i popularna balkanska pjevačica, Ana Bekuta koje je prva dobila riječ da prokomentariše tri takmičarke, uključići i Lejlu na samom početku svog komentarisanja ostavila je sve prisutne bez teksta.

Kao jedna od šest članica kompetentnog žirija, ova sjajna pjevačica jednostavno nije mogla sebi dopustiti da kao razlog ispadanja Lejle Čaušević navede njen izgled. 

Upravo tim komentarom pokrenuta su raznorazna razmišljanja, a većina njih tiče se na koji način žiri bira "Zvezdu Granda".

Kada je već shvatila šta je rekla i da je pred kamerama "izletila" i da povratka nema, Bekuta se branila pitanjima "da li mi tražimo 'Zvezdu Granda' ili prvi glas Srbije?".

Gledajući sa strane i promatrajući njen komentar, dolazimo do zaključka da svako onaj ko dobro i lijepo izgleda može biti pjevač. Kroz show koji traje već sedam do osam mjeseci mogle su se vidjeti razne takmičarke, od onih sjajnih i briljantnih, do onih kojim su se svi u studiu smijali, a žiri nije obraćao pažnju na njih.

Ako postoji audicija da bi se na veliku scenu i pred strašni žiri stalo, kako su one uopšte došle tu? Ko ih je pustio sa glasom prosjećnog građana da se pojavi u krugu onih koji od tog zanata žve?

U trećem krugu nema zastava i žiri odmah može vidjeti "s kim ima posla", a kako je Lejla do sada sve prolazila glat i dva puta bez teksta ostavila sve, ovaj put ne je nešto sasvim drugo odlučilo njenu sudbinu.

Bekuta je svojim komentarom aludirajući na izgled Lejle Čaušević pokrenula lavinu raznoraznih komentara, a prije nego što je išta rekla, u čemu je problem sa Lejlom? 

Lejla je u galantnoj dugoj haljini do poda zaista izgledala prekrasno, a odabir pjesama u kojima je izabrala onu sporiju varijantu takođe nije razlog da se takav vokal izbaci napolje.

Nakon komentara Ane Bekute kako izgled čini "zvezdu i pevača" zaista ne treba da se čudimo što nam estradom vladaju Mace i Afrike.

Ne propustite