John Galliano predstavio fantastičnu kolekciju visoke mode

Moda i ljepota
 John Galliano predstavio fantastičnu kolekciju visoke mode
Uprkos antisemitističkom ispadu iz 2011. koji ga je koštao uloge kreativnog direktora u Dioru, John Galliano je s godinama u tišini ponovno zaradio naklonost najmoćnijih predstavnika modne industrije.

Uprkos antisemitističkom ispadu iz 2011. koji ga je koštao uloge kreativnog direktora u Dioru, John Galliano je s godinama u tišini ponovno zaradio naklonost najmoćnijih predstavnika modne industrije. Na reviju njegove kolekcije visoke mode koju je kreirao za kuću Margiela danas je tako stigla i Anna Wintour i imala je još za vidjeti jer je Galliano pripremio doista moćnu kolekciju za novu sezonu.

Kolekcijom su vladali dekonstruirani kaputi, sakoi i baloneri izrađeni od vune, plisiranog kepera u smeđoj boji koji je sličio na karton, te od tila na kojem je bio vidljiv svaki šav, ali i odjevni predmeti koje su modeli nosili ispod.

Od tila su bile izrađene i haljine i suknje kao i rukavice koje su izgledale posebno efektno. Njegova prozirna (iako je bio crn ili u boji kože) površina ukrašena je dodatno trakama čipke, nepravilno raspoređenim srebrnim krugovima, vezom i perjem. Til je doveden u kontrast s punim tkaninama kao i s drugim teksturama poput gore spomenutog plisea, pletiva i drugih nabranih površina dobivenih prošivanjem tkanine prema određenom obrascu, ali i onima na kojima je primijenjen patchwork i druge tehnike obrade tkanine koje je teško raspoznati dok ih promatrate preko ekrana laptopa s drugog kraja Evrope.

Kad je u pitanju kolorit, Galliano je odabrao zemljane tonove, crnu, bijelu te zlatnu i tamnoplavu koje se pojavljuju tek u detaljima, ali kolekciji daju određenu dinamiku. 

Ne propustite