NIJEMI DJEČAK (4) dva tjedna grlio mrtvu majku dok nije UMRO OD GLADI

Svijet
NIJEMI DJEČAK (4) dva tjedna grlio mrtvu majku dok nije UMRO OD GLADI
Majka je imala epileptični napadaj te je udarila glavom i iskrvarila.Dječak je imao autizam te je nijem. Imali su obitelj i prijatelje, a dječak je išao u vrtić.

Esther Eketi-Mulo (24) i njezin sin Chadrack (4) su pronađeni mrtvi u stanu u Londonu prošlog novembra. Majka je imala epileptični napad, a njezin sin je bolovao od autizma i bio je nijem te nije mogao pozvati pomoć. Umro je od gladi. Daily Mail i ostali mediji u Velikoj Britaniji sada postavljaju pitanje kako je moguće da nitko nije reagirao čak dva tjedna. Majku i sina su na sprovodu ispratile stotine ljudi, a imali su i rodbinu odnosno Esther je imala roditelje, sestru te prijatelje.

 Majka Esther je umrla nakon epileptičnog napadaja

 Chadrack je pronađen kako leži uz majku i to nakon što je ujak podigao alarm jer se Esther nije javljala na telefon. 

- Ovo otvara ozbiljna pitanja o tome kako je moguće da dječak u Velikoj Britaniji umre od gladi 2017. godine bez da je to itko primijetio. Kako je moguće da je dijete s takvim dijagnozama "promaklo" institucijama i da je to imalo tako teške posljedice, prenosi 24sata.

Dječak je išao u vrtić u kojem ga nije bilo od septembra. U vrtiću su pokušali saznati zašto ga nema no nitko im se nije javljao dok su zvali i zvonili na zvono na zgradi. Na kraju su odustali. Sada pak naglašavaju kako će promijeniti protokol u takvim situacijama.

Obitelj kaže da su jako tužni. Neki prijatelji smatraju da je upravo obitelj kriva, a neki da su zakazale vlasti. Susjedi kažu da nisu čuli nikakvu buku i ništa neuobičajeno pa im ništa nije bilo sumnjivo. Ipak, proganja ih to da su možda mogli spasiti dječaka. 

- Policija nam je rekla da je susjeda pala, udarila glavom i iskrvarila. Esther je bila draga žena koja je jako voljela svog sina. No bili su povučeni kao obitelj - rekli su susjedi. 

- Voljeli smo te jako, vrata našeg stana su ti uvijek bila otvorena. Opraštam ljudima koji nas okrivljuju bez da znaju istinu. Volim vas, počivajte u miru - rekla je na pogrebu Estherina majka i dječakova baka Bebe.

Pomajka tvrdi kako obitelj ne krivi vlasti. - Esther više nema, to je završena priča - rekla je pomajka Mabu Kossa. 

Ne propustite