Ova zdrava namirnica će ZAMIJENITI brojne kozmetičke preparate!

Zanimljivosti
Ova zdrava namirnica će ZAMIJENITI brojne kozmetičke preparate!
Da biste sprečili nastanak akni na licu, potrebno je da koristite ovu masku jednom nedeljno. Prilikom stavljanja maske posebno obratite pažnju na utrljavanje sode oko nosa.

Najpopularniji je piling lica i tijela sodom bikarbonom. Sve što treba da uradite jeste da pomešate sodu s malo mlake vode dok ne dobijete gustu smjesu koju ćete posle utrljati blagim kružnim pokretima u kožu, i isprati. Nemojte previše da pritiskate lice prilikom pilinga da ne biste nadražili kožu. 

Smjesu od mlake vode i sode možete da iskoristite i kao masku za lice. Dovoljno je da smjesu nanesete na lice i nakon desetak minuta isperete mlakom vodom. Soda iz lica izvlači nečistoće i mitisere. Da biste sprečili nastanak akni na licu, potrebno je da koristite ovu masku jednom nedeljno. Prilikom stavljanja maske posebno obratite pažnju na utrljavanje sode oko nosa. 

Slikovni rezultat za prah soda

Soda bikarbona može da se koristi i kao dezedorans. Bijela praškasta hemijska formula apsorbuje ulja i mirise, zbog čega spriječava nastanak bakterija. Dovoljno je da sodu nanesete ispod pazuha, a ako želite da vaš prirodni dezodorans miriše, u sodu dodajte kap eteričnog ulja. 

Na kraju, da bi vaša koža bila meka i glatka, bar jednom nedjeljno u kupku dodajte pola šoljice sode bikarbone koja će vas riješiti znoja i zaostalih proizvoda na koži. Oni koji imaju suhu kožu, u kupku mogu da dodaju nekoliko kapi eteričnog ulja.

Ne propustite