TRAGIČNO: U saobraćajnoj nesreći život izgubilo četvero mladih ljudi!

Region
TRAGIČNO: U saobraćajnoj nesreći život izgubilo četvero mladih ljudi!
Sinjani su u šoku nakon noći u kojoj su na sinjskom području u prometu poginule četiri osobe.

Sinjani su u šoku nakon noći u kojoj su na sinjskom području u prometu poginule četiri osobe.

Najprije su se u noći na subotu, pola sata iza ponoći, na predjelu Kukuzovac sudarili Citroen i Ford. Citroen je vozila 20-godišnja djevojka iz Splita, a s njom je bila njena vršnjakinja. Ford je vozio 20-godišnji mladić sa sinjskog područja, a u jednom trenutku prešao je u suprotni kolnički trak.


Istraga će pokazati da li je mladić zaspao ili mu se nešto dogodilo u vožnji. Naletio je na Citroena koji je nakon sudara sletio s ceste i prevrnuo se. Vozačica je na mjestu poginula, a suvozačica je prevezena u splitsku bolnicu u kritičnom stanju. Mladić iz Forda lakše je ozlijeđen, a spasili su ga zračni jastuci.


Druga nesreća još je tragičnija, a živote su izgubila tri čovjeka sa sinjskog područja.

Na cesti Trilj - Brnaze, u subotu oko pet sati ujutro, 38-godišnjak je vozio motocikl BMW njemačkih tablica, a s njim je na motoru bio i 26-godišnji mladić. U jednom trenutku vozač je poželio prestići drugi motor na cesti, Kawasaki koji je u svojoj traci vozio 50-godišnjak. Dok ga je pretjecao iz drugog smjera naišao je kombi. Vozač kombija vidio je što se događa i dao se skroz udesno, te je čak počeo voziti i po makadamskom putu. Ali nije pomoglo, BMW je udario u prednji lijevi dio kombija i odbio se točno o Kawasaki kojeg je preticao. Oba motora sletjela su s ceste i zabili se u zid. Sva trojica su na mjestu poginula, a BMW se nakon toga i zapalio. Vozač kombija prošao je bez ozljeda.


Strašne tragedije opet su otvorile pitanje zašto se toliko nesreća događa na našim cestama. 

Razlozi su višestruki, a jedan od njih sigurno je povišenje cijene autocesta, pa se ljudi sve više voze besplatnim, ali puno opasnijim državnim i lokalnim cestama. Razlog je i u nefunkcioniranju pravosuđa koje preblago sankcionira prekršaje, prije svega prekoračenja brzine, u najvećem slučaju motociklista, koje se u ovim ljetnim danima može svakodnevno vidjeti kako divljaju po cestama. Dovoljno se provozati od Trogira do Omiša...


Iz splitske Policijske uprave rekli su nam kako je u prvih šest mjeseci ove godine na cestama u Splitsko-dalmatinskoj županiji poginulo osam osoba, od čega nijedna na širem splitskom području koje uključuje Split, Solin, Kaštela i Podstranu. 

Lani je u istom razdoblju poginulo 11 osoba, od čega pet na širem splitskom području.

(Izvor:24sata.hr)

Ne propustite