NOVI DETALJI ZLOČINA NA RABU: 'Liječnik je zapomagao: Zovite policiju! A onda se čuo rafal...'

Region
NOVI DETALJI ZLOČINA NA RABU: 'Liječnik je zapomagao: Zovite policiju! A onda se čuo rafal...'
Susjedi obitelji Rakić i Smojver s otoka Raba i jučer su u šoku prepričavali događaje od prethodnog dana.

Susjedi obitelji Rakić i Smojver s otoka Raba i jučer su u šoku prepričavali događaje od prethodnog dana.

- Bio sam s djetetom. Čuo sam dva pucnja, a potom vidio ženu kako skače s balkona na prvom katu. Nakon pada kotrljala se još 15-20 metara. Spustili smo je ispod zidića, no nismo se usudili dalje je pomicati dok nije došla Hitna pomoć jer smo pretpostavljali da je sva slomljena - kazao je susjed koji je naišao kraj apartmana trenutak nakon što je Srđan Smojver ispalio dva hica u svog susjeda,  uglednog psihijatra rapske bolnice Sinišu Rakića (51). 

Nesretna Vesna Rakić (54) spašavajući goli život, s balkona je skočila odjevena u donji dio kupaćega kostima i majicu te je bila bosonoga. Ona i suprug Siniša, u apartman su došli dan ranije, nakon što su iz njega izašli gosti, te su ga čistili. U padu je slomila petne kosti i zdjelicu lijeve noge. Iako je teško ozlijeđena, nije u životnoj opasnosti. Lomove joj nastoje sanirati u riječkom KBC-u.

- Njezin suprug zapomagao je u dvorištu kraj ograde još 10-ak minuta. Čuli smo kako viče: ‘Upomoć’ i ‘Zovite policiju!’. Onda smo začuli rafal, a muškarac je utihnuo - prisjetio se susjed, koji je uvjeren da je Srđan u tom trenutku dokrajčio ranjenog Rakića. 

Kako se doznaje, Rakića je pogodio s dva metka. Smrtonosan je vjerojatno bio onaj koji ga je pogodio između lopatica i izašao u predjelu prsišta. Drugi metak prostrijelio mu je koljeno lijeve noge. Točan uzrok Rakićeve smrti utvrdit će patolozi nakon obdukcije u Zavodu za sudsku medicinu Medicinskog fakulteta u Rijeci. Kad su na mjesto ubojstva stigli policajci, Srđan je još hodao po dvorištu kuće.

- Maknite auto! - povikao je policajcima. Oni su ga pokušali smiriti govoreći mu da bude razuman, no on je i prema njima ispalio nekoliko hitaca, a potom je pobjegao u apartman.
Nakon više sati pregovora, u 18.30, aktivirao je ručnu bombu i raznio se u apartmanu. Te večeri policajci su osigurali apartman, a u ponedjeljak popodne apartman su pregledali pirotehničari kako bi utvrdili ima li u njemu još oružja. Tek nakon toga istražitelji bi trebali obaviti očevid u apartmanu.

Vijest da je Srki, kako su ga zvali, ubio susjeda pa sebe šokirala je sve koji su ga poznavali.

- Bio je dobar čovjek. Znao se svađati sa susjedima zbog tih mačaka koje je skupljao, prigovarali su mu, ali nikad ne bih rekao da će postati nasilan ili da je sposoban ubiti nekoga - ispričao je susjed.

rab1

Ističu da je bio jako radišan te da su se uvijek mogli pouzdati na njega ako je trebalo, primjerice, pokositi travu ili urediti dvorište. Supruga Melita, pričaju, napustila ga je prije oko godinu dana. Uvijek je na Rab dolazila s četiri rasna psa te kažu da se bavila uzgojem pasmine kavalirski španijel kralja Charlesa u Rijeci.

Nakon tragedije navodno je otišla u Italiju te se nikome na javlja. Prije nego što su se rastali, lani, supruga je prijavila zbog nasilja. Policajcima je ispričala da ju je gazio nogama na podu.

Prije godinu dana prijetio je i ubijenom Rakiću, i to zbog odvoda na klima-uređaju.     

(24sata.hr)

 

Ne propustite