Dio tijela koji nikada ne perete, a on je leglo zaraze

Zdrav život
Dio tijela koji nikada ne perete, a on je leglo zaraze
Prljavština na njemu može izazvati ozbiljne zdravstvene probleme.

Doktori u posljednje vrijeme naglašavaju koliko je važno da brinete o ovom dijelu tijela kako treba i svakodnevno ga ispirete blagim sapunom i vodom. Takođe, korisni mogu biti i štapići za uši. Ako ste loše sreće, odnosno higijene, pa vas infekcija već nije zaobišla, znaćete to po neprijatnom mirisu ili ćete primjetiti gnoj. Ne paničite, dovoljno je da od doktora zatražite odgovarajući antibiotik i brzo će proći.

Prljavština na njemu može izazvati ozbiljne zdravstvene probleme.
 

On je mali, gotovo neprimjetan i dok se trudite da temeljno izribate leđa, pazuh, stopala, neće vam ni pasti na pamet – a leglo je zaraze!

Tu se nakuplja znoj, dlačice sa odjeće, ostaci sapuna, krema i ostalog što nanosimo na kožu i pravi je mali raj prljavštine – pupak!

 

Neki ljudi imaju izbačen, a neki uvučen pupak. Za uvučeni je najbolje pre tuširanja očistiti ga medicinskim alkoholom, pa u toku tuširanja blagim sapunom. A, ako imate izbačeni pupak, biće vam lakše da ga očistite, jer je manje nabora u kojima može da se nataloži prljavština. Samo nanesite blagi sapun na vlažnu krpicu i istrljajte ga, pa isperite mlakom vodom i obrišite.

Ne propustite