VELIKI STRAH NA BALKANU: Naučnici upozoravaju da ovi predznaci obično znače katastrofu

Aktuelno
 VELIKI STRAH NA BALKANU: Naučnici upozoravaju da ovi predznaci obično znače katastrofu
U Ohridskom regiji je od polovice juna zabilježeno više od 800 potresa, pretežno slabijeg intenziteta, dok je najači zabilježen 20. prošlog mjeseca i iznosio je 3,8 stepeni po Richteru.

U Ohridskom regiji je od polovice juna zabilježeno više od 800 potresa, pretežno slabijeg intenziteta, dok je najači zabilježen 20. prošlog mjeseca i iznosio je 3,8 stepeni po Richteru, prenosi Tanjug. 

Jutros je Ohridsko područje pogodio novi potres jačine 3,7 stepeni po Richteru. Potres je pogodio područje Ohrida u 03:54 sati, a epicentar potresa je bio šest kilometara istočno od Ohrida na dubini od šest kilometrara. 

Tokom jučerašnjeg dana to područje su pogodila tri zemljotresa različitog intenziteta. 

Kako su prenijeli skopski mediji, nema informacija o materijalnoj šteti, osim što su građani uznemireni zbog stalnog pomicanja tla, a razloga za uznemirenost itekako imaju.

Naime, geolozi upozoravaju da česta podrhtavanja tla manjeg inteziteta, kao što je slučaj u Ohridskoj regiji, obično za sobom donosi snažnije i razornije zemljotrese, koji po Richterovoj skali prelaze šest, sedam, a ponekad i osam stepeni i koji mogu izazvati velika razaranja, žrtve i štetu.

Ne propustite