Dječak u Puli gledao kako mu otac umire spašavajući ga, susjedi strahuju: "Jako je vezan za Igora"

Region
Dječak u Puli gledao kako mu otac umire spašavajući ga, susjedi strahuju: "Jako je vezan za Igora"
"Maleni Nikola je jako vezan za majku i oca.

"Maleni Nikola je jako vezan za majku i oca. Skoro pa sebe krivi za to što mu se otac Igor utopio. Svakome se to moglo dogoditi, on se mora oporaviti i nastaviti sa životom. Igor, istinski heroj ove strašne tragedije bi to sigurno želio", pričaju za Novosti prijatelji Igora Živanovića iz Šimanovaca, koji je u petak preminuo u Puli.

 

"Igor je skočio u more da spasi sina i eto - izgubio život. Dječaka je spasio sam Bog. On je sigurno doživio traumu jer je gledao oca kako umire", priča za Novosti potreseni djed malenog Nikole.

Dvorište Igorove kuće u kojoj je živio sa ženom i Nikolom, sinom jedincem, bilo je u subotu pusto. I ispred doma njegovog oca Rade, u kojem žive i njegova majka Dragica i brat sa suprugom i djetetom, nije bilo nikoga. Susjedi nevoljko komentiraju tragediju koja se dogodila u Puli.

Kako se dogodila tragedija?

Podsjetimo, u Gortanovoj uvali u Puli u petak je poginuo Igor Živanović. On je, pokušavajući spasiti sina od utapanja, skočio u more i utopio se.

Kako piše srpski Blic, muškarac i njegov sin uživali su u danu, a onda su zastali trenutak da se fotografiraju na stijenama. Dječak je navodno stajao na stijenama i fotografirao more, ali ga je iznenadni val srušio i povukao u dubinu.

Hrabri otac je uletio za njim u more. Otac i sin su se nekako uspijevali nositi s valovima. Uspjeli su plivati prema obali, a onda je val zahvatio oca i udario ga o stijenu.

Živanović se onesvijestio, vjerojatno od posljedica udara. Kada su vidjeli da pluta, spasioci su utrčali u more.  Liječnici su se više od pola sata borili za njegov život. Prevezli su ga u Opću bolnicu Pula, gdje je preminuo.

Ne propustite