ŠOKANTNO OTKRIĆE: Pronađen toranj u MEKSIKU koji je sagrađen od ljudskih lubanja (VIDEO)

Šokantno!
ŠOKANTNO OTKRIĆE: Pronađen toranj u MEKSIKU koji je sagrađen od ljudskih lubanja (VIDEO)
Na području Mexico Cityja nakon jedne i po godine istraživanja pronađen je "toranj" sagrađen od ljudskih lubanja.

Naučnici su izjavili da ih je ovaj pronalazak šokirao, jer se do sada vjerovalo da lubanje pripadaju samo muškarcima, ratnicima ubijenima u borbama. Arheolozi su u Meksiku na području bivšeg središta civilizacije Asteka pronašli strukturu koja sadrži više od 675 lubanja muškaraca, žena i djece, prenosi njemački Bild.
 
Na području Mexico Cityja nakon jedne i po godine istraživanja pronađen je "toranj" sagrađen od ljudskih lubanja. Arheolozi smatraju da se radi o strukturi Huey Tzompantli, za koje se vjerovalo da su ih gradili Asteci od lubanja poginulih ratnika, a spominju se u zapisima španjolskih osvajača.


- Španjolski vojnik Andres de Tapia zabilježio je strukturu 1521. godine - izjavio je arheolog Raul Barrera.

Tada je napisao da se toranj sastoji od hiljadu lubanja, a istraživači vjeruju da će ih uskoro sve pronaći.

 

 

 - Očekivali smo samo muške lubanje, nismo smatrali da su žene i djeca odlazili u rat. Šokirani smo, ovo je dosad nezabilježeno otkriće, prvi ovakav Huey Tzompantli - rekao je antropolog Rodrigo Bolanos.
 
Ovo je već drugo veliko otkriće u Meksiku u manje od mjesec dana. U junu su istraživači pronašli astečko igralište ispod hotela. Na njemu su otkrili 32 kosti vrata, za koje vjeruju da su pripadale žrtvovanim sportašima.
 

U nastavku pogledajte video:

 

Ne propustite