DRAMA NA RABU I DALJE TRAJE: Susjedi izolirani i u potpunom strahu, ne smiju van na ulicu

Region
DRAMA NA RABU I DALJE TRAJE: Susjedi izolirani i u potpunom strahu, ne smiju van na ulicu
U Barbatu na otoku Rabu u toku je opsadno stanje zbog kojeg susjedi obližnjih kuća ne smiju van na ulicu.

U Barbatu na otoku Rabu u toku je opsadno stanje zbog kojeg susjedi obližnjih kuća ne smiju van na ulicu.

Naoružani Srđan Smojver, inače 48-godišnji ratni veteran, je hicima iz jurišne puške tipa Kalašnjikov ubio psihijatra Sinišu Rakića, a njegova žena skočila je kroz prozor dok je pokušavala pobjeći.

Susjedi su za Index.hr rekli  kako su izolirani i u potpunom strahu. Pokušali su upitati policiju da ih pusti, međutim, policija im ne da da se pomaknu.

"Bili smo tu kad je gospođa izašla s balkona, bilo je užasno. Oni su mi susjedi. Imamo još jednog susjeda koji je bio s nama tu. Dok smo sjedili, gospođa se dovukla do nas, dokotrljala. Bila je slomljena cijela, u šoku. Ne znam kako da vam to opišem. Počela je vikati: 'Ubili su ga, ubili su mi muža!'. ", rekla je susjeda koja je  svjedočila tom prizoru. 

"Pozlillo mi je, otišla sam nazvati hitnu pomoć odmah", rekla  je. 

"Drugi susjed je pokušao doći iza kuće, tamo gdje se sve dogodilo. Međutim, dočekao ga je Srđan. Imao je oružje i rekao mu da se gubi. Susjed se morao vratiti, što će?", kaže  svjedokinja. 

Kaže kako se javila i Srđanova bivša supruga i javila kako je on imao oružje kod sebe.  

"Nitko od nas to nije znao", kaže. 

Otkriva kako su tu bili i turisti, Nijemci i Slovenci. 

"Panika je nastala. Turisti su bili tu, kad je nastala pucnjava, pobjegli su na dvorište. Pokušali smo im objasniti što se dogodilo. Pobjegli su s brodom na drugu stranu Raba, u kontaktu smo", govori potresena susjeda. 

 

(Novi.ba/Index.hr)

Ne propustite