Ubrzo počinje snimanje dueta Dine Merlina i Jelene Karleuše?!

Show
Ubrzo počinje snimanje dueta Dine Merlina i Jelene Karleuše?!
Uporedo sa snimanjem novih emisija u pomenutom serijalu Karleuša priprema i novi album.

Karleuša je u oktobru prošle godine kazala da je prije koncerta na Ušću razgovarala sa Dinom Merlinom koji joj je rekao da je Bosna voli jer je ona protiv nacionalizma i zločina.

Ova srbijanska pop- folk diva i članica i dalje popularnog takmičenja ''Zvezde Granda'' Jelena Karleuša i dalje ruši predrasude u svakom smislu, što u emisijama, što na svojim nastupima, što ljubitelje njene muzike, lika i djela  drži budne dvadesetčetiri sata.

Uporedo sa snimanjem novih emisija u pomenutom serijalu Karleuša priprema i novi album, koji će prema najavama opet pomjeriti granice i maksimalno skrenuti pažnju na njenu pojavu.

Bit će to sigurno nešto neuobičajeno i nešto što od Jelene njeni obožavaoci nisu očekivali. Znate da je uvijek voljela eksperimentisati sa muzičkim stilovima i izvođenjima i da joj je to s druge strane uvijek išlo od ruke. Njena publika to voli, cijeni njen rad i uvijek priželjkuju nešto novo i nešto neviđeno na našim prostorima. Kada kažem na našim prostorima, mislim na granice i zemlje bivše Jugoslavije gdje Jelena kotira jako dobro, kao što j sluča i sa Amerikom, Švicarskom, Njemačkom i drugim inozemnim zemljama - kaže nam Jelenin blizak saradnik, koji o koncepciji albuma nije mogao pretjerano govoriti, budući da Karleuša želi da to kao i uvijek bude iznenađenje.

Zanimalo nas je da li će se na Karleušinom novom albumu, kao autor neke od kompozicija ili izvođač pojaviti najpoznatiji bh. kantautor Dino Merlin, budući da je u medijima prethodnim mjeseci bilo govora o tome, no izgleda da će duet ili autorska pjesma sa Merlinom još pričekati.

Bilo je govora o tome, bilo nekih ideja i nekih varnica u tom smjeru, no prema posljednjim informacijama koje ja imam, izgleda da je sve još na čekanju. Jelena bezrezervno cijeni Dinu Merlina, kao jednog od najboljih autora današnjice, no u ovim trenucima ne mogu govoriti o tome da li su neki kontakti na tom polju ostvareni. No, zasigurno će se pojaviti na jednom od sljedećih albuma, budući da je to Jelenina davnašnja želja. Vrijeme će pokazati koliko je blizu njenom ostvarenju - rekao je Jelenin blizak prijatelj i član njenog tima.

   

Ne propustite