Saobraćajne nesreće: JEDNA NOĆ NA BH. CESTAMA ODNIJELA JE TRI ŽIVOTA

Crna hronika
Saobraćajne nesreće: JEDNA NOĆ NA BH. CESTAMA ODNIJELA JE TRI ŽIVOTA
Tri osobe poginule su u saobraćajnim nesrećama koje su se dogodile u Banjaluci, Bijeljini i Tešnju u noći između četvrtka i petka.

Tri osobe poginule su u saobraćajnim nesrećama koje su se dogodile u Banjaluci, Bijeljini i Tešnju u noći između četvrtka i petka.

Stravična nesreća dogodila se u četvrtak u 21.45 na putu Banjaluka-Klašnice u Trnu.

Do ove nesreće je došlo kada je Goran Keserović (36) iz Gradiške izgubio kontrolu nad vozilom „peugeot“ i prevrnuo se na putu. Tom prilikom on je zadobio teške povrede od kojih je jučer ujutru preminuo u Univerzitetsko-kliničkom centru Banjaluka, a suvozač G. L. (28) je teško povrijeđen

Očevici ove nesreće i jučer su u šoku prepričavali kako je Keserović izgubio život.

Kažu kako se čulo da je Keserović išao velikom brzinom iz Gradiške prema Banjaluci i da je dolaskom kod skretanja na staru cestu izgubio kontrolu nad vozilom.

– Riječ je o sportskom automobilu „peugeot 406 kupe“ i prema izjavama vozača koje je prestigao, išao je kažu preko 150 kilometara na sat. U jednom trenutku on je izgubio kontrolu i udario u betonske ploče koje razdvajaju trake, a one su ga odbile i bacile na bankine sa desne strane puta – kaže sagovornik.

Prema njegovim riječima od siline udarca bankine je izvalio i pomjerio za nekoliko metara, a zatim se automobil prevrnuo.

– Najvjerovatnije da vozač nije bio vezan, jer je doslovno izletio iz automobila i prevrtao se po putu. Ubrzo je na lice mjesta stigla ekipa Hitne pomoći, a vozač je tada još davao znakove života – rekao je pomenuti očevidac.

Druga nesreća dogodila se jučer oko dva sata iza ponoći kada je G. P. upravljajući automobilom „golf 2“ u Velikoj Obarskoj udario pješaka S. E. (69) iz tog mjesta.

Poslije nesreće policija je obavila uviđaj kako bi se utvrdio uzrok nesreće, a dežurni tužilac je naredio obdukciju tijela nastradalog.

Po nezvaničnim saznanjima kod vozača je policija izmjerila oko 0,5 promila alkohola u krvi.

I na području Tešnja u četvrtak oko 23 časa poginula je Emina B. (40) iz tog mjesta. Nju je dok je išla pored puta udario automobil „peugeut“ kojim je upravljao njen sugrađanin Dželaludin K. (22). Ovom prilikom lakše je povrijeđen i vozač kojem je ukazana ljekarska pomoć, a zatim je i uhapšen, prenosi Fokus.

Povrijeđene četiri osobe

Četiri osobe povrijeđene su u saobraćajnoj nesreći do koje je došlo u četvrtak u mjestu Topčić Polje kod Zenice.

Nesreća se dogodila kada su se sudarili „toyota“ kojom je upravljao A. A. (53) iz Sarajeva i „volkswagen“ za čijim volanom je bio S. E. (33) iz Francuske. Tom prilikom povrijeđena su oba vozača i dvoje putnika iz „volkswagena“.

Ne propustite