Gdje je nestalo ljudstvo: MALJEM UDARALI SIRIJCA (VIDEO) - UZNEMIRUJUĆE!

Vijesti
Gdje je nestalo ljudstvo: MALJEM UDARALI SIRIJCA (VIDEO) - UZNEMIRUJUĆE!
Nsretni muškarac leži isprebijan na tlu te vrišti i moli za milost, dok se barem jedan od mučitelja glasno smije njegovoj agoniji. Drugi mučitelj mu nogom drži ruku prikovanu za tlo, a treći ga udara maljem..

Na užasavajućem dvominutnom snimku mobitelom vidi se kako nesretni muškarac, leži isprebijan na tlu te vrišti i moli za milost, dok se barem jedan od mučitelja glasno smije njegovoj agoniji. Drugi mučitelj mu nogom drži ruku prikovanu za tlo, a treći ga udara maljem, javlja portal The New Arab. Svi zajedno ga izazivaju na ruskom.

Izuzetno uznemirujući video objavljen je danas na društvenim mrežama, a na njemu se može vidjeti kako ruski plaćenici muče zarobljenika, udarajući ga maljem po rukama, nogama i torzu. Odmah pored mučitelja nalazi se odrubljena glava. Pojedini mediji su objavili kako je ovaj čovjek navodno bio član ISIS-a.

Jedan od ruskih boraca nosi bedž s natpisom "povrijedit ću te jako, jako gadno", citat iz filma Suicide Squad.

Upućeni izvori smatraju da je snimka mučenja gotovo sigurno iz Sirije, ali da  borci u pitanju nisu ruski vojnici, već plaćenici iz odreda "Wagner", poznatog po svojim vezama s ekstremnim nacionalistima.

U Siriji se navodno nalaze desetine hiljada ruskih plaćenika koji se bore na strani režima Bašara al-Asada protiv sirijskih pobunjenika i ISIS-a.

 

UPOZORAVAMO: Video je veoma uznemirujući!

Ne propustite