Vjenčanje godine: Lionel Messi u rodnom gradu izgovorio sudbonosno "da"

Show
Vjenčanje godine: Lionel Messi u rodnom gradu izgovorio sudbonosno "da"
Zvijezda Lionel Messi oženio je dugogodišnju djevojku Antonellu Roccuzzo u argentinskom gradu Rosariju gdje je i rođen.

Zvijezda Lionel Messi oženio je dugogodišnju djevojku Antonellu Roccuzzo u argentinskom gradu Rosariju gdje je i rođen. Messi i Antonella znaju se od djetinjstva, a imaju i dva sina Thiaga i Matea.
Ceremonija je održana u luksuznom hotelu, a među 260 zvanica bili su Messijevi suigrači Luis Suárez, Neymar i Gerard Piqué sa suprugom Shakira. Dio gostiju doletio je u Rosario privatnim avionom. 

mesi-1

Argentinski list Clarín piše da Messi nije poznao nijednog svog nedavnog trenera, uključujući Pep Guardiola, koji je sada u Manchester Cityju. Na spisku zvanica nije se našao ni Diego Maradona, nogometna legenda iz Argentine.

Vjenčanje je pratilo oko 150 novinara koji su dobili akreditacije za ulazak u posebnu prostoriju za novinare, ali nisu mogli prisustvovati ceremoniji. Argentinski list Clarín nazvao je ovo vjenčanje "vjenčanjem godine" i "vjenčanjem stoljeća".

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

Messi je upoznao Antonellu kada je imao pet godina. Ona je rodica njegovog najboljeg prijatelja Lucasa Scaglia koji je također profesionalni nogometaš. Ponudu da igra u Barceloni prihvatio je kada je imao 13 godina pod uvjetom da mu, zbog nedostatka hormona rasta, plaćaju liječenje. Govorio je o poteškoćama s kojima se suočavao ostavljajući svoje voljene. Sa Antonellom trenutno živi u Barceloni.

 

Ne propustite