BOSANAC NEZADOVOLJAN GLASOVIMA TAJANSTVENOG ŽIRIJA: 'Pobjednik je trebao biti iz BiH'

Show
BOSANAC NEZADOVOLJAN GLASOVIMA TAJANSTVENOG ŽIRIJA: 'Pobjednik je trebao biti iz BiH'
Pobjednik 11. sezone jednog od najpopularnijih muzičkih takmičenja u regiji „Zvezda Granda", na veliko iznenađenje javnosti, a posebno u našoj zemlji, prema glasovima publike je Makedonac Riste Risteski.

Pobjednik 11. sezone jednog od najpopularnijih muzičkih takmičenja u regiji „Zvezda Granda", na veliko iznenađenje javnosti, a posebno u našoj zemlji, prema glasovima publike je Makedonac Riste Risteski.

Ove sezone birala su se dva pobjednika, pa su tako stručni žiri i „tajanstveni" članovi žirija odlučili da drugu pobjedu odnese Srbijanac Aleksa Perović.

Inače, do pred samo finale kao veliki favoriti slovili su takmičari iz BiH Adnan Nezirov i Armin Dedić.

Nakon proglašenja pobjednika, brojna publika te pojedini članovi žirija su putem društvenih mreža izrazili nezadovoljstvo zbog toga što se među dvojicom najboljih nije našao nijedan Bosanac, iako ih je u finalu bilo pet.

Tajanstveni žiri

Ove tvrdnje potvrđene su i činjenicom da se tokom finalne večeri dogodio veliki preokret. Naime, prva polovina tajanstvenih članova žirija je maksimalnih 12 poena davala uglavnom Arminu Dediću, da bi na kraju maksimalnu ocjenu svi počeli dodjeljivati Aleksi Peroviću.

Članica stručnog žirija Marija Šerifović bila je vidno razočarana ovakvim ishodom pa je, za razliku od ostalih članova žirija, samo nakratko došla na scenu kako bi čestitala Makedoncu na pobjedi.

Srbijanska pjevačica tokom cijelog takmičenja nije krila da je Dedić jedan od njenih omiljenih učesnika u „Zvezdama Granda" te je isticala da bi trebao pobijediti.

 

Trenutak kada je Marija Šerifović napustila scenu

- Dvanaest bodova dajem mom favoritu Arminu Dediću, kojeg ću nakon ovog šoua usvojiti - poručila je Šerifović u finalnoj večeri.

Dedić nam je otkrio da je očekivao pobjedu i da mu je tokom cijelog takmičenja velika podrška upravo bila Šerifović.

- Iskreno, spremao sam se za pobjedu zajedno s Marijom Šerifović, ali desilo se to što se desilo. Ona je bila sve vrijeme uz mene, bila mi je mentor, spremala me za nastupe, u jednom trenutku bila je i moj stilista. Malo sam tužan što nisam pobijedio, ali radujem se snimanju pjesama. Uglavnom dobro je završilo - ističe Dedić.

Dvije pobjede

Dragan Stojković Bosanac, član žirija, prokomentirao je finale „Zvezda Granda", naglasivši da je svakako jedan od pobjednika trebao biti iz BiH.

dragan-stojkovic-bosanac1

Stojković: BiH je najbolje glasala

- U principu, završilo je kako sam očekivao i BiH je najbolje glasala, dok je Makedonija glasala za jednog takmičara, pa je on zahvaljujući tome i pobijedio, jer su se pozivi iz vaše zemlje rasuli na pet učesnika. Da je bilo manje bar dva kandidata iz BiH, dobili biste pobjednika. Moram biti iskren i reći da je u finalu najbolje pjevao Aleksa, ali on nije najbolji pjevač jer, ako bismo cijenili cijelo takmičenje i njihovu perspektivu, sigurno je najbolji bio Adnan Nezirov kao narodnjak, te Damir Džakić -  pojašnjava Stojković.

Dodaje da mu je žao što Armin Dedić nije odnio jednu od dvije pobjede, jer je, kako kaže, zaslužio zbog fantastičnog pjevanja i svega onog što je ponudio u 11. sezoni.

- Ako ste pažljivo gledali, u principu svi su nešto koketirali, malo s ovim, malo s onim... Naprimjer, Tijana Dapčević dala je maksimalne poene Risti, ali on nije bio najbolji, i svako od ovih „tajanstvenih" bio je pomalo lokalpatriota, tako mi je djelovalo. Prema glasovima publike čista je pobjeda Makedonca, ali prema glasovima žirija baš i nisam siguran - kaže Bosanac.

Nezirov: Sad možemo pričati šta hoćemo

Bišćanin Adnan Nezirov prema glasovima publike osvojio je treće mjesto, dok je nakon glasanja žirija završio kao četvrti.

 

- Zadovoljan sam plasmanom i prvenstveno sam bio tu zbog reklame. Iskreno, svi smo mi očekivali pobjedu, ali, eto, čim smo do finala došli, to znači da smo među najboljima.

Završilo je kako je završilo i sad možemo pričati šta hoćemo, nemamo ništa od toga. S obzirom na to da smo dobili priliku da snimimo neke pjesme, sada ću se usredotočiti na to. Dobiti dobru pjesmu mislim da je čak važnije od pobjede. Otkad sam u „Grandu“, karijera mi se za 360 stepeni okrenula - poručuje Nezirov.

Poteškoće sa SMS glasanjem?

Tokom jučerašnjeg dana mogle su se čuti špekulacije o otežanom SMS glasanju. Pokušali smo kontaktirati odgovorne iz „Grand“ produkcije kako bismo provjerili šta se desilo, ali odgovor na naše pozive nismo dobili.

Armin Dedić lumpovao s Marijom Šerifović do jutarnjih sati

Marija Šerifović poslije finala „Zvezda Granda“ izvela je svog omiljenog takmičara Armina Dedića u provod. Zapravo, oni su bili na nastupu „Tropico banda“. Tako je pjevačica još jednom potvrdila da joj je Dedić od početka bio favorit.

(Izvor: avaz.ba)

Ne propustite