Sjeverna Koreja fotošopira samo jedan detalj na licu Kim Džong Una, jer ga on posebno FRUSTIRA (FOTO)

Svijet
Sjeverna Koreja fotošopira samo jedan detalj na licu Kim Džong Una, jer ga on posebno FRUSTIRA (FOTO)
Uši sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una su fotošopirane na svim fotografijama, kako bi izgledao malo zgodnije i urednije nego što jeste, otkrili su forenzički softverski stručnjaci

Uši sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una su fotošopirane na svim fotografijama, kako bi izgledao malo zgodnije i urednije nego što jeste, otkrili su forenzički softverski stručnjaci, a prenosi Independent.


PR stručnjaci u Sjevernoj Koreji sasvim su svjesni da su oči svijeta uprte u njihovog lidera, pa se trude da ostavljaju što manje prostora da mu se nađe neka mana.

Prvi koji je to primjetio bio je Dejv Šmerler, istraživač u Džejms Martin centru, koji je na svom Tviter profilu objavio da “često možemo vidjeti promjene na fotografijama Kim Džong Una na kojima je uljepšan”, na šta su se nadovezali mnogi stručnjaci i objasnili da ništa što se tiče njihovog lidera Sjevernokorejci ne prepuštaju slučaju.

Džefri Luis, direktor istočnoazijskog odeljenja Midlbari istituta za internacionalne studije, odgovorio je isto na Tviteru da je “primjetno da su određeni djelovi tijela Kim Džong Una fotošopirani, pogotovo njegove uši”.


Njihove tvrdnje naučno je dokazao softver “Tungstène” pomoću kojeg se tačno može otkriti da li je neka fotografija dorađivana i da li je čak otvarana i čuvana preko Fotošopa. Upravo skeniranjem fotografija Kima potvrđeno je da su izmjene rađenje, uglavnom na njegovom licu, stomaku i okolini pored njega.

Ne propustite