Ovo je najbolje mjesto za čuvanje KRASTAVACA!

Zanimljivosti
Ovo je najbolje mjesto za čuvanje KRASTAVACA!
Izgleda najbolje mesto za čuvanje krastavaca nije tamo gdje ste mislili da jeste.

Izgleda najbolje mesto za čuvanje krastavaca nije tamo gdje ste mislili da jeste. Da li znate pravo mjesto? Do sada smo krastavce skladištili u srži frižidera. Ali za njih postoji mnogo bolje mesto!


Prema jednom članku u Root Simple, krastavce treba čuvati na sobnoj temperaturi - ne u frižideru.

Univerzitet u Kaliforniji je utvrdio da su krastavci osetljivi na temperature ispod 10 stepeni. Kada se čuva na sobnoj temperaturi, krastavci traju duže. Spušteni ispod 10 stepeni, oni su skloni "povredi hlađenja", uključujući područja koja su preplavljena vodom, pucanje i ubrzano raspadanje.
Međutim, ako insistirate na hlađenju vaših krastavaca, ograničite to na najviše tri dana i jedite ih što je prije moguće. Takođe sugerišemo da ih držite na prednjoj strani police, gdje su temperature toplije.
Još jedna stvar koju treba imati u vidu je da su krastavci veoma osetljivi na etilen, prirodni gas koji uzrokuje da određena hrana sazreva (i na kraju pokvari) vrlo brzo. Ne samo da držite krastavce na polici, već se trudite da ih držite odvojeno od banana, paradajza i dinja, koji su visoki proizvođači etilena.

Ne propustite