Spasili su njegovog 5-godišnjeg sina od sigurne smrti, a onda im je on na Facebooku ostavio emotivnu poruku

Porodica i zdravlje
Spasili su njegovog 5-godišnjeg sina od sigurne smrti,  a onda im je on na Facebooku ostavio emotivnu poruku
Doktori su ga odmah preuzeli, ali ni nakon 10 minuta Oli još nije disao.

Moramo znati koliko smo nevjerovatno sretni što imamo ovu instituciju i ljude koji posvećuju svoje živote da bi služili našima. Naime, nedavno  je Oli Hulbert, petogodišnji dječak iz Bristola koji je umalo izgubio život gušeći se bobicama grožđa, shvatio na bolan način koliko je život zapravo krhak.

"Sve se dogodilo brzo. Počeo se gušiti i vrlo brzo izgubio je svijest. Pokušavali smo mu izvaditi grožđe, no bobica je jednostavno zapela preduboko. Hitna je srećom došla vrlo brzo, iako su njegove usnice već bile tamno plave, a oči iskolačene. Mislio sam da ćemo ga izgubiti", rekao je njegov otac Steve.

Doktori su ga odmah preuzeli, ali ni nakon 10 minuta Oli još nije disao. Tada su dojurile još dvije ekipe Hitne pomoći, došla je i pomoć iz zraka te tek tada su Oliju uspjeli izvaditi bobice iz dišnih puteva.

Nakon što su ga odvezli u bolnicu, tata Steve se malo smirio i tada se s olakšanjem zahvalio cijeloj ekipi Hitne pomoći koja je pokazala profesionalnost koja treba građanima njihova grada.

"Vikao bih s krova koliko sam vam zahvalan. Želim podijeliti sa svima naše iskustvo, cijeli tim zaista je premašio sva naša očekivanja i pružio skrb, suosjećanje i informacije s osmijehom, toplinom i s toliko profesionalnosti. Moramo znati koliko smo nevjerojatno sretni što imamo ovu instituciju i ljude koji posvećuju svoje živote da bi služili našima. Hvala vam od srca", napisao je tata Steve na Facebooku, uz fotografiju njegova petogodišnjeg sina koji se još uvijek oporavlja od ove traume. No tata zna da je maleni u dobrim rukama.

 

A ovime se možemo pridružiti svim uspjesima uposlenika Hitne pomoći i u našoj zemlji. Iako znamo i za neka lošija iskustva, ne smijemo zaboraviti i zanemariti sve dobro što su učinili. Puno života spasili su upravo oni.

djec

Ne propustite