OTAC MONSTRUM IZ ZAJEČARA: Maloljetnog sina tukao lancima, a kada je bio ljut, davio ga kaišem

Region
OTAC MONSTRUM IZ ZAJEČARA: Maloljetnog sina tukao lancima, a kada je bio ljut, davio ga kaišem
Otac (45) iz okoline Boljevaca kod Zaječara, koji je sina (12) vezivao kaišem oko vrata i davio ga, odlukom tužioca pušten je da se brani sa slobode.

Otac (45) iz okoline Boljevaca kod Zaječara, koji je sina (12) vezivao kaišem oko vrata i davio ga, odlukom tužioca pušten je da se brani sa slobode.

Protiv njega je, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Zaječaru, podnijeta prijava za krivično dijelo nasilja u porodici u redovnom postupku, tako da poziv za suđenje neće čekati iza rešetaka, već kod kuće.

Otac se sumnjiči da je prije dva dana brutalno pretukao sina u porodičnoj kući u selu nadomak Boljevca kod Zaječara. Dijete je odmah oduzeto ocu i dato na staranje majci, koja se razvela od muža nasilnika i preselila u drugo selo.

Zbog sumnje da je tukao svog sina zaječarska policija mu je odmah poslije incidenta izrekla mjeru zabrane, po kojoj 48 sati nije smio da priđe kući bivše žene i dođe u kontakt sa djetetom.

Poslije intervencije policije dječak je psiholozima iz Centra za socijalni rat otkrio da se tata prema njemu ophodio gore nego prema psu.

- Otac je svog maloletnog sina tukao kaišem, štapom, lancem i parčetom creva po nogama, telu i glavi. Oko vrata mu je stavljao kaiš, a kada je bio ljut na njega zatezao je "povodac" i podizao dečaka od tla. Posle razvoda od žene najmlađi sin je bio poveren njemu na staranje. Najstariji sin se izjasnio da hoće da živi sa majkom, koja živi u okolni Ćuprije, dok srednji živi i radi u inostranstvu - navodi izvor "Alo" iz istrage.


Komšije su prije ovog skandala znale da otac ponekad tuče dijete, ali niko od njih nije reagovao, misleći da je riječ o "vaspitnim batinama."

Kako piše list, tek kada su prije dva dana vidjeli pretučenog mališana, pozvali su njegovog najstarijeg brata, koji je oca odmah prijavio policiji.

- Dečak je bio preplašen kada je došla policija. Samo je ćutao i povremeno jecao. Tek kada je stigao specijalni tim iz Centra za socijalni rad, sa psiholozima koji rade isključivo sa decom koja su žrtve zlostavljanja, ispričao je da ga je otac svakog dana maltretirao. Detaljno je opisao kako je zlostavljan i šta je preživeo.

Odmah nakon toga dječak je povjeren majci na staranje.

Komšije navode da je osumnjičeni maltretirao i bivšu suprugu i da je ona zbog toga pobjegla od njega. Trpila je i psihičku torturu i batine, pa se razvela od njega i otišla.

"Tako mi je došlo"

Nasilnik je priznao da je tukao dijete čim su policajci došli da ga privedu.

- Na pitanje zašto je mučio sina, rekao je samo: "Tako mi je došlo".

Ne propustite