ŠIROKI BRIJEG DOČEKUJE ORDABASY/Dalibor Šilić za Novi.ba: Nadamo se da će naša ekipa biti na visini zadatka

Fudbal
ŠIROKI BRIJEG DOČEKUJE ORDABASY/Dalibor Šilić za Novi.ba: Nadamo se  da će naša ekipa biti na visini zadatka
Široki se u 1. pretkolu Evropske lige sastaje protiv predstavnika Kazahstana Ordabasyja, a meč počinje večeras u 20:30 sati.

Široki se u 1. pretkolu Evropske lige sastaje protiv predstavnika Kazahstana Ordabasyja, a meč počinje večeras u 20:30 sati.

Dalibor Šilić, sportski direktor Širokog Brijega, za Novi.ba kazao je kako očekuje odličnu atmosferu na stadionu Pecara, te velik broj navijača iz Sirokog Brijega i cijele Hercegovine.

"Nadamo se  da će naša ekipa biti na visini zadatka i da ćemo odigrati odličnu utakmicu kako bi zadovoljili i publiku i naše ambicije pred uzvrat u Kazahstanu."

Kadar momčadi Ordabasyja po Transfermarktu vrijedi 11,9 miliona eura, a najskuplji igrač im je 32-godišnji Argentinac Pablo Ezequiel Fontanello (1,8 miliona eura). Najbolji strijelac ekipe je Tanat Nuserbayev sa 6 pogodaka.

"Imali smo dovoljno vremena da analiziramo protivnika i pokušat cemo neutralizirati njihove vrline. Isto tako znamo na koji način treba da odigramo protiv istih i koje su njihove mane u samoj igri koje ćemo probati iskoristiti u našu korist. Siguran sam da je stručni stožer na čelu sa trenerom Goranom Sablićem sve uradio kako bi ostvarili zadovoljavajući rezultat u prvoj utakmici", kazao je Dalibor Šilić.

Uzvratna utakmica je  sedam dana kasnije u Kazahstanu.

Ne propustite