SRCE ĆE VAS ZABOLJETI: Ispovijest majke čiji sin ima 5 DIJAGNOZA promijenit će vam ŽIVOT!

Region
SRCE ĆE VAS ZABOLJETI: Ispovijest majke čiji sin ima 5 DIJAGNOZA promijenit će vam ŽIVOT!
Svaki roditelj će vam reći da je ljubav prema detetu bezuslovna, a koliko ogromna može da bude najbolje pokazuju reči Jelene Ignjatović-Mijuca, majke troje dece.

Svaki roditelj će vam reći da je ljubav prema detetu bezuslovna, a koliko ogromna može da bude najbolje pokazuju reči Jelene Ignjatović-Mijuca, majke troje dece.

Njeno najmlađe dete, divni mali Lazar ima pet dijagnoza, a od samog rođenja je pravi borac. Prenosimo vam u cjelosti ispovijest ove majke, čije su nas riječi rasplakale, i koja nam je svima održala lekciju o tome kako se voli, kako se ne odustaje i kako se bori kroz život. Pročitajte reči ove žene.

"Ovo je moj Lazar. On je treće dete iz druge trudnoće. Prvo sam rodila blizance u osmom mesecu, carskim rezom, bili su mali sa kilažom od 1.700 i 1.800 i hvala Bogu sve je sa njima ok uglavnom osim što je ćerka na graničnoj inteligenciji i malo joj slabije ide škola.

Onda posle 3 godine rodio se Laza. Trudnoća je bila uredna sve ok do dana kada je došao porođaj. Iako sam imala celu noć bolove a tek ujutru kada su postali jači otišla sam na porođaj, kada sam tamo stigla rekli su mi da mi je sve ok i da se ne foliram jel mi nije ništa. Ostavili su me u pred porođajnu sobu i uopšte nisu obraćali pažnju na mene.Imala sam jedno5-6 napona sigurno a oni me nisu ni pogledali sve dok muž nije našao vezu. Porodila sam se za 10 min.

Lazar je bio ljubičaste boje, nije plakao a glava mu je bila ogromna, šira od ramena. Bilo kako bilo izašli smo za 2 dana iz bolnice a on je dobio 8 ocenu. Prvih mesec dana je bukvalno mjaukao, jedva mu se glas čuo. Prolazilo je vreme, on se ponašao drugačije npr uveče se probudi, vrišti, udara se u glavu, čupa....

Vodila sam ga u hitnu ali niko ništa nije preduzimao.

Kad je imao 5 god dala sam ga u vrtić i zahvaljujući logopedu koja je tamo radila mi dobijemo uput za institut za govornu patologiju i psiho fizičke poremećaje. Zahvaljujući logopedu jer nam je rekla proverimo treći krajnik on je propričao čim su ga operisali a do tada nije skoro uopšte i ništa pričao.
Kompletan tim stručnjaka ga je pregledao i ustanovili su putem eeg-a da ima epilepsiju.Posle toga je snimio i glavu i ustanove da mu mozak nije dovoljno razvijen i da nema dosta vijuga na mozgu. Sada ima 5 dijagnoza a najnovija mu je neurofibromatoza. Trenutno se leči od epilepsije na klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

Epi napade nema već neko vreme i mnogo mu je bolje od kada smo ga vodili na Ostrog. Jedino što mu je IQ spao sa 34 na 25 i više nije laka duševna zaostalost nego teška.
Ali ja verujem u Boga i verujem da će i to biti bolje a do tada čuvaću ga kao malo vode na dlanu, on je moja duša, moja beba i naša velika maza.

Ja svima vama želim od srca da vam deci bude bolje i neka vam svima Bog da puno snage da izdržite sve što vam život nosi."

 

(Srbija Danas)

Ne propustite