Koordinacija braniteljskih udruga traži hitnu sjednicu Parlamenta FBiH

Objavljeno:28.06.2017 - 09:21
A A A Times Arial

Koordinacija braniteljskih udruga, potpisnika Rezolucije branitelja, pozdravila je odluku Hrvatskog narodnog sabora da prihvati Rezoluciju branitelja, kao i odluku da se Rezolucija uputi u parlamentarnu proceduru, kroz izmjene i dopune postojećih zakona.

Sa sastanka održanog u utorak u Bihaću, Koordinacija braniteljskih udruga pozvala je sve parlamentarne stranke da što prije sazovu izvanredne tematske sjednice Doma naroda i Zastupničkog doma Federacije BiH na kojima bi se razmatrali zahtjevi iz Rezolucije branitelja.

Iz Koordinacije braniteljskih udruga traže, među ostalim, da se svim braniteljima, bez obzira jesu li u radnom odnosu ili ne, odnosno jesu li umirovljeni ili ne, prizna pravo na braniteljski dodataka koji bi iznosio 6 maraka za jedan mjesec proveden u ratu.

Maksimalan iznos braniteljskog dodatka za onoga ko dokaže sudjelovanje u ratu cijeli ratni period (od 18. 9. 1991. do 23. 12. 1995.) bio bi 326 maraka.

Koordinacija braniteljskih udruga pozvala je borce i branitelje da ostanu ustrajni u borbi za svoja prava te da ne nasjedaju na provokacije.

"Nemojte nasjedati na jeftine političke pamflete i obmane određenih političkih struktura koje žele preko vas politički profitirati i poentirati. Zajedno s nama pratite tijek predlaganja i usvajanja svih točaka Rezolucije branitelja u oba doma Parlamenta FBiH što je neminovnost koja dolazi, na zadovoljstvo svih vas obespravljenih i diskriminiranih branitelja borbenog sektora bez ikakvih prava po osnovu sudjelovanja u Domovinskom ratu", stoji u saopštenju za javnost Koordinacije braniteljskih udruga.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!