BIHAMK

Stanje na putevima: Saobraćaj se odvija po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu

Objavljeno:24.06.2017 - 09:22
A A A Times Arial

Na putevima u BiH ovoga jutra saobraćaj se odvija uz slabiji promet vozila, po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu.

Zbog održavanja Državnog prvenstva u biciklizmu, danas u vremenu od 10 do 13:30 sati, saobraćaj će se odvijati usporeno na magistralnom putu M-18 Tuzla-Slavinovići-Simin Han-Požarnica-Seljublje-prijevoj Banj Brdo-gr.entiteta.

Vozači se mole da poštuju upute ovlaštenih lica iz pratnje.

Zbog održavanja manifestacije "Sv.Ivo" u Podmilačju danas od 06 do 16 sati, zabranjeno je kretanje teretnim vozilima na magistralnom putu M-16 Jajce-Podmilačje-Banja Luka.

U pomenutom terminu alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je Jajce-Mrkonjić Grad-Banja Luka.

Zbog radova se sporije saobraća na dionicama magistralnih puteva: M-17 Vrapčići-Bišće Polje, M-17 Bradina-Konjic, M-4 Tuzla-Kalesija, M-16 Bugojno-Kupres i M-6.1 Karlov Han-Kolo, kao i magistralnom putu na području Živinica (M-18).

Pojačan je promet vozila na ulazu u našu zemlju na graničnim prelazima Velika Kladuša, Bosanska Gradiška i Bosanski Brod. Povremeno je pojačan promet vozila in a ostalim prelazima ali zadržavanja su do 30 minuta.

Povodom nastupajućeg vjerskog praznika Ramazanskog Bajrama, do ponedjeljka 26.06. do 24 sata zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!