Nakon što ovo pročiatate I KAFU ĆETE PITI BEZ ŠEĆERA!

Zdrav život
Nakon što ovo pročiatate I KAFU ĆETE PITI BEZ ŠEĆERA!
Utjecaj šećera na mentalno zdravlje predmet je brojnih analiza, koje pokazuju da šećer uzrokuje depresiju i povećava tjeskobu jer smanjuje razinu hormona sreće

Svi znaju da šećer nije dobar za zube i da je najveći neprijatelj vitkog izgleda. Nažalost, to nije sve – posljedice konzumiranja šećera daleko su veće. Jesu li ova četiri razloga dovoljna da šećeru kažete “ne”?

Ubrzava starenje

Kada uđe u krvotok, šećer se hemijski veže s kolagenom i elastinom, proteinima koji su zaslužni za mladenački izgled kože. Njihova interakcija rezultira ubijanjem tih proteina pa koža postaje suha i sklona borama.

Potiče upalne procese

To doslovno znači da zbog šećera dobivamo prištiće i bore, a njegova konzumacija povezuje se i s nastankom artritisa. Čak i kada pijemo zaslađeni čaj dok smo bolesni, ta je količina šećera sasvim dovoljna da se razviju nove bakterije u već upaljenom grlu. Tako ova tradicionalna praksa u liječenju grlobolje ispada štetna – pijte čaj bez šećera.

Uzrokuje kardiovaskuarne bolesti

Dugo se vjerovalo kako je za prevenciju srčanih bolesti dovoljno izbjegavati hranu bogatu zasićenim masnoćama, dok se šećer smatrao manje štetnim. Primjenom novih znanstvenih metoda, i to se mišljenje promijenilo. Šećer značajno povisuje razinu holesterola u krvi, tvrde stručnjaci.

Doslovno vas izluđuje

Utjecaj šećera na mentalno zdravlje predmet je brojnih analiza, koje pokazuju da šećer uzrokuje depresiju i povećava tjeskobu jer smanjuje razinu hormona sreće. Ironija je u tome da mnogi posežu za slatkim kada su pod stresom. Osim toga, eksperiment na štakorima pokazao je da su oni koji su pojačano uzimali šećer ispali gluplji od ostalih. I to polazište ima znanstveno objašnjenje – šećer postupno uništava moždane stanice odgovorne za učenje i pamćenje.

Ne propustite