Kako da spasite omiljene hlače kada izgube oblik

Praktična žena
Kako da spasite omiljene hlače kada izgube oblik
Kao i sva druga odjeća, traperice nakon puno nošenja gube svoj oblik, zbog čega s vremenom više ne pristaju kao kad su kupljene.

Kao i sva druga odjeća,  traperice nakon puno nošenja gube svoj oblik, zbog čega s vremenom više ne pristaju kao kad su kupljene. Ipak, za njih ima još spasa i prije nego ih bacite, jer su vam odjednom postale prevelike ili vas stišću, isprobajte ove jednostavne trikove za njihov spas 

Ako su postale prevelike...

Operite ih u vrućoj vodi

Ako su vam se farmerke rastegnule od nošenja, operite ih u perilici, na najvišoj temperaturi. Traper će se na visokoj temperaturi suziti, baš kao  pamuk, a u ovom bi slučaju bilo najbolje preskočiti omekšivač.

Ubacite ih u sušilicu

Nakon pranja, dok su još mokre ubacite ih u sušilicu i namjestite ju na najvišu temperaturu. Toplina će stisnut farmer i vaše će hlače izgledati kao da ste ih tek kupile. 

Ako su vam traperice preuske...

Posprejajte ih mlakom vodom i rastežite

Ovo je najlakši način za rastezanje hlača koje su se s vremenom smanjile. U bocu s raspršivačem naspite mlaku vodu i pošpricajte uz obje nogavice, zatim rukama povlačite traperice dok se ne rastegnu.

Okupajte se u trapericama

Ovo možda zvuči ludo, ali zasta funkcionira. Napunite kadu toplom vodom, kao da pripremate kupku, zatim obucite traperice i sjednite u vodu. Toplina će opustiti traper i šavove, a hlače će se prilagoditi obliku vašeg tijela. 

Ne propustite