MUŽU BIH OPROSTILA SINU NE MOGU NIKADA – Od nasilnika i batina pobjegla u 67.godini

Šokantno!
MUŽU BIH OPROSTILA SINU NE MOGU NIKADA – Od nasilnika i batina pobjegla u 67.godini
Sin je stao na očevu stranu i on mu je svjedok tužbe. Mužu bih i oprostila. Sinu nikada.

Spremna na izazove, borbu ona staloženo govori, njen cilj je da provede makar mjesec dana, pet minuta sama i svoja. Bez muža koji ju je godinama zlostavljao i maltretirao. Zbog koga je završila bez ičega, u Sigurnoj kući u Beogradu.

Teško bolesna i slabo pokretna, operirana, B.M. je u 67. godini odlučila da okrene novi list u svom životu.

Mlada se udala, brzo se odlučila na brak. A kajala se prethodnih 40 godina. Kaže i da od 1994. živi u braku, ali bez dodira voljenog. Bez nježnosti i razumijevanja.

"Izudarao me je toliko da sam jedva pobjegla. Otišla sam bez djece, iznajmila stan blizu sestre i tamo sam se oporavljala dva mjeseca. Išla sam svaki dan na posao, sastajala se sa djecom u gradu, oni su tada išli u srednju školu. Na kraju, ne znam ni ja zašto sam pristala da se vidim s njim. Obećao je da me neće dodirnuti kao ženu ako se vratim. Vratila sam se i on je zaista održao obećanje. Od tada smo muž i žena bez ijednog dodira", priča, a već sluti nevjericu jer je teško povjerovati da je takav život moguć i izvodljiv.

Ova zrela žena, na prvi pogled hladna, staloženo objašnjava i da je cio život bila posvećena djeci, sinu i kćerki koja već godinama živi u Holandiji.

Mnogo je radila, napredovala od čistačice do sekretarice, kućila prvo njihov mali stan, pa sređivala potkrovlje za sina.....Sve vrijeme njen suprug je bio u penziji. Onoj "invalidskoj". I sve vrijeme je trajalo maltretiranje. Bio je bolesno ljubomoran i opsjednut svojom ženom. Zbog toga je bio u stanju da prijeti, udara, lomi, baca....

"Uvijek me je pratio na posao i dočekivao. U mom životu nije bilo nikakve slobode. Mogla sam sve ali samo s njim. A zašto? Ne znam ni sama zašto sam trpjela. Mislila sam da to tako treba", kaže uz uzdah.

Kada je zbog kćerke od koje je deceniju razdvojena odlučila da otvori profil na facebooku počeo je pakao. I trajao je sve do kraja 2016. godine.

Bilo je hladno predveče, muž se vratio od "prijatelja" koji su mu objašnjavali da je njegova žena nevjernica, da sigurno ima nekog, jer što će "ženi u tim godinama Facebook".

Popio je skoro litar rakije i započeo razgovor.

Dohvatio je štap kojim ju je udarao po glavi. Pošto je dijabetičar, u trenutku mu je pozlilo i batine su prestale. Stigla je i policija, a B. M. je završila u Sigurnoj kući, prenosi Kurir.

 Sada se bori za sebe, svoj život i svoju kćerku.

"Sin je stao na očevu stranu i on mu je svjedok tužbe. Mužu bih i oprostila. Sinu nikada. Sve sam ulagala u njega, on je sve dobio, kćerka ništa. Sama je u inostranstvu, ali borit ću se za svoja prava. Želim da podijelim imovinu da kupim neku garsonijeru, da poživim, nebitno koliko. Ali, da ona ima svoje sklonište ako joj ikada zatreba".

Ne propustite