Nakon što ovo čujete više nikada DASKE ZA REZANJE NEĆETE PRATI SAMO VODOM!

Zanimljivosti
Nakon što ovo čujete više nikada DASKE ZA REZANJE NEĆETE PRATI SAMO VODOM!
Sirovo meso može sadržavati brojne bakterije, uključujući E.Coli i salmonelu.

Ako svoje daske za meso perete samo s vodom i deterdžentom za suđe nakon korištenja, nemojte više, upozoravaju stručnjaci s portala Expert Home Tips. 

Ostaci sirovog mesa mogu ostati zarobljeni na hladnoj površini daski za rezanje pa je u tom slučaju potrebno učiniti nešto više. Sirovo meso može sadržavati brojne bakterije, uključujući E.Coli i salmonelu.

Preporučuje se najprije oprati toplom vodom i deterdžentom te potom natopiti dasku u izbjeljivač. On će sterilizirati dasku i uništiti bakterije. Kako biste zaštitili ruke, svakako nosite gumene rukavice.

 Druga opcija je da nakon pranja deterdžentom stavite dasku i u perilicu za suđe te je operete na najvišoj temperaturi. 

Meso se preporučuje rezati na plastičnim daskama jer se drvene odljepljuju pri visokim temperaturama i tako propadaju. Osim toga, sirovo meso se lakše zaglavi u pukotinama drveta zbog čega se teže vadi, pere i ispire.

Idealno je imati plastične daske za meso, a drvene za povrće.

 

(Novi.ba/24sata)

Ne propustite