Nakon što ovo čujete više nikada DASKE ZA REZANJE NEĆETE PRATI SAMO VODOM!
Ako svoje daske za meso perete samo s vodom i deterdžentom za suđe nakon korištenja, nemojte više, upozoravaju stručnjaci s portala Expert Home Tips.
Ostaci sirovog mesa mogu ostati zarobljeni na hladnoj površini daski za rezanje pa je u tom slučaju potrebno učiniti nešto više. Sirovo meso može sadržavati brojne bakterije, uključujući E.Coli i salmonelu.
Preporučuje se najprije oprati toplom vodom i deterdžentom te potom natopiti dasku u izbjeljivač. On će sterilizirati dasku i uništiti bakterije. Kako biste zaštitili ruke, svakako nosite gumene rukavice.
Druga opcija je da nakon pranja deterdžentom stavite dasku i u perilicu za suđe te je operete na najvišoj temperaturi.
Meso se preporučuje rezati na plastičnim daskama jer se drvene odljepljuju pri visokim temperaturama i tako propadaju. Osim toga, sirovo meso se lakše zaglavi u pukotinama drveta zbog čega se teže vadi, pere i ispire.
Idealno je imati plastične daske za meso, a drvene za povrće.
(Novi.ba/24sata)