MINI KOKTEL ZA ZDRAVU JETRU: Samo jedan gutljaj svako jutro!

Zdrav život
MINI KOKTEL ZA ZDRAVU JETRU: Samo jedan gutljaj svako jutro!
Osjećat ćete se zdravo s puno više energije.

Jetra (grč. hepar) јe za život važan organ kod kičmenjaka, uključuјući tu i ljude, te još nekih životinja. Jetra ima brojne važne funkcije za organizam kao što su npr. sinteza proteina, detoksifikacija kemijskih spojeva ili stvaranje biokemijskih molekula važnih za probavu, Najveća je žlijezda u tijelu.

Kod čovjeka jetra ima važnu ulogu u metabolizmu obavljaјući mnoštvo funkciјa.

Jetra učestvuje u procesu obnavljanja krvi.

Zbog toga je jasno da je čista jetra – zdravlje, vitalnost, energija, lijep izgled i dobro raspoloženje.

 

Najbolje sredstvo za prevenciju za zdravu jetru je njeno svakodnevno čišćenje – svako jutro na prazan želudac popijte kašiku maslinovog ulja pomiješanog sa kašikom limunovog soka. Nakon toga, možete uživati ​​u doručku.

Poslije već prvih mjesec dana osjetićete promjene. Vaš izgled će se poboljšati, nestaće tamni krugovi ispod očiju, ten će postati svježiji, a izgled pomlađen. Crijeva će raditi kao sat, zaboravićete na zatvor i probleme s probavom. Osjećat ćete se zdravo s puno više energije.

 

Maslinovo ulje kao ni jedan drugi proizvod pomaže kod otvaranja kanala jetre i žučne kese. Žuč je aktivan u procesu probave i ubrzava rad vaših crijeva. Isti učinak na probavu imaju limun i brusnica.
Korisne osobine limuna su dobro poznate svima. Prvo, limun je izvanredan izvor vitamina C. Drugo, on učinkovito čisti krvne sudove od naslaga holesterola i doprinosi čišćenju jetre.

 

 

Ne propustite