Iranske vlasti ZABRANILE aerobik, zumbu i ritmiku jer se kose sa njihovim OBIČAJIMA!

Svijet
Iranske vlasti ZABRANILE aerobik, zumbu i ritmiku jer se kose sa njihovim OBIČAJIMA!
Iranska novinska agencija ISNA javlja da su svim lokalnim i regionalnim vlastima u toj zemlji dostavljene direktive da na terenu provedu zabranu bavljenja tom vrstom sporta i rekreacije u sportskim dvoranama i fitnes salonima

Vlasti Irana zabranile su zumbu, aerobik, ritmiku i hiphop u sportskim i fitnes dvoranama jer se kose sa iranskom kulturom i tradicijom, javlja Anadolu Agency (AA).
Federacija sport za sve u Iranu (TAFISA) saopćila je kako su zumba i neki rekreacioni sportovi zabranjeni u Iranu, jer sadrže sporne plesne figure i kao takvi nisu u skladu s iranskom kulturom.

 
Iranska novinska agencija ISNA javlja da su svim lokalnim i regionalnim vlastima u toj zemlji dostavljene direktive da na terenu provedu zabranu bavljenja tom vrstom sporta i rekreacije u sportskim dvoranama i fitnes salonima, prenosi portal Vijesti.ba.
 
Nadležne iranske vlasti poručile su da sve manifestacije i aktivnosti u sportskim dvoranama i salonima moraju biti u skladu s kulturnim kodeksom društva, a da ples zumba to nije.
 
Iako su, poput zumbe, u Iranu sve popularniji i aerobiik, hiphop i ritmika, vlasti su zabranile tu vrstu rekreacije i sporta jer također nije u skladu s iranskom kulturom, jer promovira stranu muziku i u Iranu nedozvoljene plesne figure.

Ne propustite