Ovo su savjeti za oštećenu kosu

Moda i ljepota
Ovo su savjeti za oštećenu kosu
Masku za kosu možete sami napraviti i to uz pomoć nekoliko namirnica.

Koji su najbolji savjeti za oštećenu kosu? Učestalo bojenje kose, korištenje gela ili laka kao i ravnanje, dovelo je do toga da su vlasi s vremenom izgubile na sjaju te da više ne izgledaju kao nekada. Uz pomoć posebnih šampona, regeneratora kao i maski, kosu je moguće ponovno učiniti najboljim zaštitnim znakom.

Kosu je moguće obnoviti pomoći domaćih maski za kosu koje možete sami napraviti i to uz pomoć nekoliko namirnica. Kada su u pitanju djelotvorne maske svoje je mjesto pronašla i smjesa od maslinovog ulja i jaja.

Kako bi što prije mogli uživati u prekrasnim vlasima bit će dovoljno jednom sedmično na kosu nanijeti smjesu od jednog žumanjka i maslinovog ulja. Nakon što je smjesa dovoljno kompaktna nanese se na vrhove i ostavi da djeluje između 15 i 30 minuta.

Kosu je nakon toga potrebno isprati šamponom. Odlučite li se na korištenje regeneratora stručnjaci savjetuju primjenu hidratantnih preparata.

Ako niste sigurni koji su proizvodi stvoreni za njegu vaše kose uvijek možete zatražiti savjet bilo u apoteci ili drogeriji, ovisno gdje volite kupovati proizvode za njegu kose.

Da bi kosa što prije doživjela oporavak potrebno je jednom mjesečno odlaziti na šišanje kako bi se što prije riješili ispucanih vrhova. Isto tako ne treba pretjerivati s učestalim pranjem kose, bit će dovoljno dva do tri puta tjedno kako bi se vlasi obnovile.

Svi što često koriste peglu za kosu trebali bi prije nego krenu s tretmanom pošpricati vlasi posebnim sprejem koji će pružiti zaštitu kako ne bi došlo do nepotrebnog oštećenja. Kosa bi prije ravnanja trebala biti suha, a sprej pošprican dovoljno rano kako ne bi bilo vlažnih vlasi i da bi se kosa stigla osušiti.

Nisu dovoljni samo kozmetički preparati, potrebno je paziti i na prehranu jer nije svejedno što se unosi u organizam. Trebalo bi sastaviti popis namirnica i uvrstiti što više proizvoda u kojima ima dovoljno vitamina i minerala.

Ne propustite