Trikovi za ljepotu koje sigurno niste znali

Moda i ljepota
Trikovi za ljepotu koje sigurno niste znali
Živimo u vremenu gdje su nam na svakom koraku dostupni različiti preparati za njegu i različiti beauty trikovi. Međutim, nikada nije previše znati neki beauty trik koji vam može biti od pomoći kada ostanete bez vašeg omiljenog preparata za njegu.

Živimo u vremenu gdje su nam na svakom koraku dostupni različiti preparati za njegu i različiti beauty trikovi. Međutim, nikada nije previše znati neki beauty trik koji vam može biti od pomoći kada ostanete bez vašeg omiljenog preparata za njegu. 

Sigurni smo da za ove trikove niste čuli.  

Pogledajte.

Krastavac za skidanje šminke

Ostali ste bez sredstva za skidanje šminke, otiđite do najbliže prodavnicu po krastavac, jer ovo povrće odlično skida šminku. Osim što će vašu šminku ukloniti bez ikakvih ostataka, krastavac je bogat vitaminima, pa će pomoći i hidrataciji i hranjenju kože.

Protiv masnog lica

Zaštita za dasku na WC šolji je odličan saveznik u borbi protiv masne kože lica. DA, dobro ste pročitali! Zaštitni papir odlično će skinuti svu masnoću s vašeg lica i učiniti da vam lice izgleda savršeno. Nevjerovatno, zar ne!

Puter od kikirikija umjesto pjene za brijanje

Zadnjih nekoliko godina kozmetički stručnjaci otkrivaju blagodatiputera od kikirikija. Osim što je dobar za samu njegu kože, dobar je i za skidanje suvišnih dlačica sa lica. Koliko god vam bilo čudno, ovaj trik zaista "pali". Kikiriki je bogat vitaminom E, ali ne preporučuje se da ga koristite za depilaciju nogu, jer može imati negativno dejstvo.

Hladna voda za sušenje laka na noktima

Žuri vam se iz kuće, a tek ste nalakirali nokte, hladna voda će vam pomoći da na brzinu osušite lak na noktima. Uzmite posudicu, ulijte u nju hladnu vodu, i svoje tek namazane nokte stavite u posudu 3 minute i više ne morate da brinete.

Mlijeko za održavanje kožnih tašni

Da biste vratili sjaj vašoj omiljenoj kožnoj torbi sve što vam je potrebno jeste mlijeko. Pošto je mlijeko bogato enzimima i proteinima, ono će vašoj torbi dati sjaj i učinit će da vam torba izgleda kao nova.

 

 

Ne propustite