Mislite još da su žene slabiji spol? Nakon ovoga teksta ćete promijeniti mišljenje

Zanimljivosti
Mislite još da su žene slabiji spol? Nakon ovoga teksta ćete promijeniti mišljenje
Da su muškarci ti koji se porađaju, ljudska rasa bi odavno izumrla

 

  • Muškarce priključili na aparate koji električnim udarima tjeraju mišiće na grčenje i simuliraju trudove
  • Uređaj potiče mišiće u muškom dijelu trbuha na grčenje i simuliraju trudove kao pri pravom porodu 

cen1

Bolnica u gradu Jinan u istočnoj kineskoj provinciji Shandong je uradila test simulacije poroda za muškarce kako bi vidjeli što njihov partner prolazi. Većini volontera su partneri trudnica. Iz bolnica su kazali da žele pokazati ljudima koliko žene pate do poroda ali i podići svijest o večem poštovanju za ono kroz šta žene prolaze pri samom porodu. “Ovaj događaj je usmjeren na podizanje svijesti i više poštovanja za žene, posebno naglašavajući cijeli mukotrpan period trudnoče od devet mjeseci pa do samog poroda,” rekao je glasnogovornik bolnice CEN.

Električni šokovi su simulirani na trbuh muških volontera - uključujući Britanskog pjevača Iain Inglis, 31, koji živi i radi u Kini - koji je rekao: .'Bilo je to previše za mene ", rekao je on. "Bol je bila strašna! '

cen2

Drugi voloner, Lee Hao, rekao je: "Ovo je nevjerojatno. Nisam mogao stajati na nogama nakog svega toga. Sada razumijem zašto je moja žena vrištala pri porodu i pored lijekova za olakšavanje bolova. "

Slično je rekao Zhou Nan, otac trojki: 'Bilo je strašno, duboko divljenje za sve majke nakon ovog iskušenja kroz koje sam prošao. '

Da su muškarci ti koji se porađaju, ljudska rasa bi odavno izumrla, zaključili su znanstvenici iz bolnice u kineskom gradu Jinan.

Izvor: dailymail

Ne propustite