Ova djevojka je zbog gumice za kosu na ruci bila na KORAK OD SMRTI (FOTO, VIDEO)

Porodica i zdravlje
Ova djevojka je zbog gumice za kosu na ruci bila na KORAK OD SMRTI (FOTO, VIDEO)
Primjetila je da na zglobu ima nekakvu izraslinu.

Djevojka iz Kentakija po imenu Odri Kop je ovih dana bila previše zauzeta poslom oko selidbe u novi dom. Pakovanje je trajalo danima, a gumicu za kosu je, kao i većina žena, nosila poput narukvice na ručnom zglobu, za slučaj kada joj zatreba. Nakon što se smjestila, primjetila je da na zglobu ima nekakvu izraslinu. Prvo je pomislila da je u pitanju ujed pauka, ali otok nikako da spadne.

gum 


- Umjesto da splasne, postajao je sve veći, crveniji i sve gori - priča ova žena. Na kraju je riješila da ode kod doktora koji joj je odmah prepisao turu antibiotika i poslao kući misleći da je stvar riješena. Izraslina je nastavila da napreduje, pa se vratila kod dokt. Kada je video u kakvom joj je stanju zglob, odmah joj je zakazao operaciju, jer u pitanju je bila infekcija koja je svakog časa mogla da joj dođe glave.


- Vjerovatno je infekcija nastala zbog bakterija koje su se uvukle ispod kože kroz pore i folikule dlake. Nije morala da ima otvorenu ranu da bi se to dogodilo - kaže dr Amit Gupta koji je spasao Odri život. Ipak, dodaje, sve je moglo da se završi i tragično. Najgori ishod bio bi da je čekala jer tada bi mogla da padne u komu, kaže on i dodaje da bi po svaku cijenu trebalo izbjegavati nošenje gumica na takav način.

(marieclaire.com)

Ne propustite