Pilot IZGUBIO KONTROLU: Avion UNIŠTEN, povrijeđeni medicinski zbrinuti!

Region
Pilot IZGUBIO KONTROLU:  Avion UNIŠTEN, povrijeđeni medicinski zbrinuti!
Pilot je iz za sada nepoznatih razloga izgubio kontrolu te se letjelica srušila i gotovo je u potpunosti uništena. Dvije su osobe teže, a jedna je lakše povrijeđena.

U petak poslijepodne na otoku Lošinju, u blizini turističkog naselja Kandija i malološinjskog aerodroma, srušio se manji avion pri čemu su tri osobe, austrijski državljani, povrijeđeni.

Kako je naglasila Hrvatska gorska služba spašavanja, nesreća se dogodila na području jugozapadnog dijela Malog Lošinja.

Prema prvim informacijama HGSS-a, pilot je iz za sada nepoznatih razloga izgubio kontrolu te se letjelica srušila i gotovo je u potpunosti uništena. Dvije su osobe teže, a jedna je lakše povrijeđena, piše Jutarnji.

Pad zrakopolova na Malom Lošinju | Autor: HGSS

Trojica pripadnika HGSS Stanice Rijeka, OT Mali Lošinj, su unutar 35 minuta sa svojih radnih mjesta došli do mjesta nesreće koje je bilo u gustoj šumi i makiji, navode u HGSS-u.

Sve troje su medicinski zbrinuti i stabilizirani te pripremljeni za transport. Hitna medicinska služba je potom teže povrijeđene prebacila helikopterom u Rijeku na daljnje zbrinjavanje. Zbog mogućnosti zapaljenja ili eksplozije aviona mjesto nesreće su osiguravali vatrogasci - navode u HGSS-u.

 

 

Ne propustite