"NE DAO VAM BOG DA IZGUBITE!" Pogledajte zadnji motivacioni govor Fergusona igračima Manchester Uniteda

Fudbal
"NE DAO VAM BOG DA IZGUBITE!" Pogledajte zadnji motivacioni govor Fergusona igračima Manchester Uniteda
Rio Ferdinand objavio je video Fergusonova govora na oproštajnoj utakmici Michaela Carricka.

Rio Ferdinand objavio je video Fergusonova govora na oproštajnoj utakmici Michaela Carricka.

Malo koji trener na svijetu je znao tako motivirati svoje igrače kao Sir Alex Ferguson, a njegovi govori u poluvremenu, u kojima je znao "oprati" najveće zvijezde, odavno su ušle u legendu.

No, zadnji Fergusonov govor svojoj momčadi ipak je bio u nešto lakšim tonovima. Rio Ferdinand objavio je snimku iz Unitedove svlačionice uoči oproštajne utakmice Michaela Carricka. Legendarni trener je, kao i 1500 puta prije toga, izdiktirao sastav svoje momčadi i pritom malo zadirkivao igrače.

Legende Uniteda poput Ferdinand, Scholesa, Giggsa, Nevillea i Van der Sara sjedili su na klupi i pozorno slušali omiljenog menadžera.


"Stoperi Vidić i Ferdinand... Rio, ti ne možeš igrati u vezi. Jednom sam te tamo stavio pa te Robbie Savage uništio", rekao je Ferguson na oduševljenje cijele svlačionice.

"A nemamo golmana?", upitao je Van der Sar, budući da je Sir Alex njegovo ime preskočio.


"Ne pričam o golmanima. Schmeichel još ne razgovara sa mnom nakon što sam jednom rekao da ne spada u svjetsku klasu", pravdao se Ferguson.

"Wazza [Rooney, op.a.], što je bilo kad smo ti i ja igrali u sredini protiv Wolverhamptona?", upitao je Ferdinand Rooneya, koji se nije sjećao utakmice, ali zato jest njihov trener.

"Jedini razlog što ste dobro izgledali je taj što je Paul Ince u toj utakmici imao 39 godina", smijao se Ferguson pa nastavio s postavom:

"Vezna linija... Ji Sung-park, Carrick, Fletcher i Ryan [Giggs, op.a.]... Ti možeš raditi što hoćeš. Joj, i Scholes, oprosti Scholesly, tebe sam zaboravio", šalio se Fergie i rekao Rooneyu da će on igrati u špici.

Zadnja Fergusonova utakmica na Unitedovoj klupi bio je ludi remi 5:5 protiv West Bromwicha:

"Ajde, nemojte izgubiti danas. Zadnji put je završilo 5:5. Na 5:2 sam mislio da ćemo dobiti deset razlike, a onda je Ferdinand napravio cirkus i Lukaku mu je zabio hat-trick", zaključio je legendarni trener govor pije susreta.

Ferguson im je na kraju poručio da je zadovoljan kakvi su ljudi ispali te im je poželio puno sreće u daljnjim karijerama i životu. Na klupi Manchester Uniteda bio je od 1986. do 2013. godine i vodio je točno 1500 utakmica. Dobio ih je 895, remizirao 338 te izgubio 267, uz 59,7 posto pobjeda.

Ne propustite