7 odličnih savjeta kako da iskoristite boce u svom domu

Praktična žena
7 odličnih savjeta kako da iskoristite boce u svom domu
Za otkoštavanje višanja ili trešanja .

Donosimo 7 odličnih savjeta kako iskoristiti boce:

1. Kao kalup za izradu keksića

– prerežite bocu na širini koja vam odgovara pa radite njome oblike u tijestu – umjesto s klasičnim kalupima.

2. Za začine

– Vinu, kečapu ili majonezi s dna boce dodajte začinsko bilje te iskoristite kao preljev za salatu.

3. Za otkoštavanje višanja ili trešanja

– stavite manju staklenu bocu ili veliku bocu od vina na stol. Na otvor boce stavite višnju. Pridržavajte je jednom rukom, a drugom rukom probodite voćku drvenim štapićem i izgurajte košticu u bocu. Tako ćete spriječiti nered, a sve koštice ostat će u boci.

4. Za valjanje tijesta

– ako nemate valjak ili oklagiju, poslužite se očišćenom staklenom bocom. Jednako je uspješna u razvlačenju tijesta kao i valjak, a posebno je dobra za manje količine tijesta.

5. Za razdvajanje žumanjka od bjelanjka

– razbijte jaje u tanjur. Plastičnom bočicom odvojite žumanjak tako da vrh bočice prislonite uz njega. Malo stisnite bočicu i ona će usisati žumanjak. To djeluje poput svojevrsnog usisavača. Žumanjak potom prebacite gdje god želite.

6. Za špagete

– plastičnu bočicu možete koristiti kao držač špageta.

7. Za palačinke – ovaj trik je odličan kada ste negdje na putu i nemate blender ili mikser. Sve sastojke za palačinke stavite u bočicu i dobro je protresite.

 

 

Ne propustite