Ne mučite se više: NAUČITE SUPER TRIKOVE ZA RAVNANJE KOSE

Moda i ljepota
Ne mučite se više: NAUČITE SUPER TRIKOVE ZA RAVNANJE KOSE
Vaša kosa opet ima 'loš dan'? Sve žene znaju kako je pegla za kosu spas za svaku situaciju.

Vaša kosa opet ima 'loš dan'? Sve žene znaju kako je pegla za kosu spas za svaku situaciju.

Ipak, kako biste na što bolji način iskoristili sve prednosti koje ravnanje kose pruža, zapamtite ove trikove i olakšajte si život.

Pronađite peglu za kosu u ispravnoj širini - Ovo je mali trik koji puno znači, a većina žena ga ne zna; pronađi peglu za kosu u ispravnoj širini ako želiš optimalne rezultate. U osnovi tablica ide ovako: Širina 2,5 cm je pogodna za šiške i kratku kosu, širina 3 cm je za dugu kosu i tanku kosu, širina 4 cm je za kosu do ramena i srednje gustu i/ili valovitu kosu, širina 5 cm idealna je za srednje dužine kose i kovrčave ili vrlo kovrčave kose, dok je širina 7 cm idealna za izrazito dugu i/ili gustu kose.

 Riješite se dlaka koje strše - Znaš ono kada ispeglaš kosu pa umjesto da je super ravna tu i tamo strše dlake? Tajna je u tome da kosu podijeliš na što više pramenova širine do 3 cm i peglaš ih jedan po jedan polako.

Peglaj sporo - Brzo povlačenje po kosi "da je ne oštetiš" radi kontra efekt jer kosu povlačiš i dodatno oštećuješ vlasi. Kosu bi trebala peglati polako.

Postignite volumen uz glatkoću - Česta greška koju žene rade je da peglaju kosu dolje uz glavu i zatim dobiju efekt kose koja je polijepljena po licu. Za volumen podjeli kosu na pramenove i peglaj na sljedeći način: Pramen peglaj tako da ga prebacuješ s jedne strane glave na drugu stranu; na taj način osiguravaš da se kosa odiže od tjemena!

 Ne zaboravite čišćenje - Proizvode za kosu bi trebala čistiti svakih mjesec jer se na njih nakupe proizvodi, masnoća i bakterije. Najbolje ih je čistiti s proizvodima za čišćenje keramike.

Ne propustite