PRIZNAO SVA KRIVIČNA DJELA

Državljanin BiH bagerom opljačkao zlataru u Linzu: 21-godišnjak predvodio bandu lopova

Objavljeno:15.06.2017 - 21:11
A A A Times Arial

Pokazalo se da je banda koju je predvodio 21-godišnji Bosanac ukrala plijen u vrijednosti 80.000 eura, a tokom pljački oštećenim pravnim i fizičkim licima nanijeli su štetu od dodatnih 35 hiljada eura.
 
U posljednja dva mjeseca policija austrijskog okruga Linz-Land suočila se s povećanim brojem krivičnih djela koja se klasifikuju kao "teška krađa". Meta drskog pljačkaša bile su radnje, najčešće električne tehničke robe, ali i stanovi, benzinske pumpe, saopštila je policija Gornje Austrije.
 
Lopov je krao električne uređaje, novac, nakit, a sve je kulminiralo pljačkom zlatare u Linzu kada je došao do plijena vrijednog nekoliko desetina hiljada eura.
 
U pljački zlatare korišten je bager od nekoliko destina hiljada eura kojim je razbojnik prešao 3,5 kilometra kroz grad i onda kupolom razbio staklo zlatare!
 
Ali pljačka zlatare pokazala se kobnom za pljačkaša jer se pojavila svjedokinja koja ga je opisala policiji. Još kada je policija njen opis uporedila sa snimcima sigurnosnih kamera s opljačkane pumpe, razbojnik je mogao biti identifikovan. To je 21-godišnji državljanin BiH koji je odmah priznao sva krivična djela, opisao sve pljačke i policiji objasnio da su mu saučesnici bile još dvije osobe starosti 24, odnosno 19 godina.
 
Pokazalo se da je banda koju je predvodio 21-godišnji Bosanac ukrala plijen u vrijednosti 80.000 eura, a tokom pljački oštećenim pravnim i fizičkim licima nanijeli su štetu od dodatnih 35 hiljada eura. Svi pljačkaši zadržani su u pritvoru u Linzu.
 

 

NN

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!