Nova studija pokazala: PREVARA VAM MOŽE NARUŠITI ZDRAVLJE

Zanimljivosti
Nova studija pokazala: PREVARA VAM MOŽE NARUŠITI ZDRAVLJE
Novo psihološko istraživanje potvrđuje da je prevara odgovorna za slabo psihičko i fizičko zdravlje kod onih koji su prevareni

Novo psihološko istraživanje potvrđuje da je prevara odgovorna za slabo psihičko i fizičko zdravlje kod onih koji su prevareni

Ako je za vjerovati novoj studiji objavljenoj u ‘Journal of Social and Personal Relationships’ onda je upuštanje u rizično ponašanje sasvim normalna pojava ako vas partner prevari, pogotovo ako za tu prijevaru krivite sebe, piše PsyPost.

“Nevjera je najpotresniji i najštetniji događaj kroz koji par može proći” kaže M. Rosie Shrout, glavni autor studije.

Nove spoznaje

Istraživanje je obavljeno na 232 studenta, a gotovo su svi bili u takvim vezama. Studente se pitalo da odgovore koga krive za prevaru (partnera, sebe, situaciju), da procijene svoje mentalno stanje (porast depresije i tjeskobe) i koliko ih je jako boljelo kada su saznali da ih je partner prevario.

Rezultati su pokazali da su za prevaru najčešće krivili partnera, da su gotovo svi osjetili porast tjeskobe i depresije. Najčešće su manje jeli ili uopće nisu jeli (45%), upotrebljavali su alkohol (44%), pretjerano vježbali (29 %)i koristili marihuanu (19%).

Istraživanje je potvrdilo i da se posljedice prevare jače odražavaju na mentalno zdravlje žena. 

Ne propustite