Doznajte – S KOLIKO GODINA SMO NAJPAMETNIJI

Zanimljivosti
Doznajte – S KOLIKO GODINA SMO NAJPAMETNIJI
U određenoj godini naša moždana aktivnost doseže svoj vrhunac zbog čega bismo tih 365 dana trebali iskoristiti maksimalno.

U određenoj godini naša moždana aktivnost doseže svoj vrhunac zbog čega bismo tih 365 dana trebali iskoristiti maksimalno. U nastavku teksta doznajte s koliko godina smo najpametniji

Stanice ljudskog mozga (već) počinju umirati kada navršimo 20 godina. No to je prirodni proces starenja koji nema utjecaj na naše intelektualne sposobnosti. 

Naime, stručnjaci tvrde da broj neurona ne utječe na kvocijent inteligencije (IQ), ali utječe to u kakvom su stanju neuroni.
Netom prije nego uđemo u četrdesete, naša moždana aktivnost doživi svoj vrhunac. Znanstvenike sa Sveučilišta u Kaliforniji zanimalo je s koliko godina smo najpametniji te su osmislili jednostavan test kako bi to otkrili – test pucketanja prstima.

Skupili su grupu ispitanika u dobi od 23 do 80 godina i rekli im da pucketaju prstima što brže mogu. Usporedili su broj pucketanja unutar 10 sekundi i pronašli tko je bio najbrži. Teorija je jednostavna – kod ispitanika koji su reagirali najbrže mozak je brže procesuirao impulse.

Istraživači su prema dobivenim rezultatima sastavili dijagram moždane aktivnosti i otkrili da ona svoj vrhunac doseže kada imamo 39 godina, odnosno da smo s 39 najpametniji. 
 

Ne propustite