Ovo su stvari koje USPJEŠNE ŽENE RADE SVAKI DAN

Praktična žena
Ovo su stvari koje USPJEŠNE ŽENE RADE SVAKI DAN
Dobra je stvar da možete početi već danas...

Dobra je stvar da možete početi već danas...

Operu suđe čim se zaprlja. Umjesto da čekaju da se nakupi hrpa, izdvoje par minuta odmah nakon jela i uvijek im je sve čisto.

Istinski su fokusirane samo na jednu stvar, a ne na više njih istovremeno. Pokušavate li stalno multitaskati, velika je vjerojatnost da nećete zadatke obaviti kvalitetno i/ili da ćete nešto zaboraviti.

Pišu listu obaveza. Pisanje obaveza i križanje istih podiže motivaciju i zadršava fokus na bitnim stvarima.

Pospreme krevet ujutro čim se probude. Možda je to posljednja stvar koju vam se ujutro da raditi, ali ta minuta ili dvije koju ćete potrošiti na pospremanje kreveta značit će puno za vašu motivaciju da i sve ostale zadatke obavite na vrijeme i uspješno.

Ostavljaju malo slobodnog vremena između različitih obaveza kako bi si maksimalno smanjile mogućnost kašnjenja, budući da nikada ne znate koliko će neki sastanak trajati.

Pametno pripremaju obroke kako bi maksimalno iskoristile vrijeme. Kuhaju li ručak ili večeru, odmah skuhaju više kako bi mogle imati ručak za sutra.

Shvaćaju da nema ništa loše u traženju pomoći. Nitko nije u mogućnosti apsolutno sve napraviti sam, no razlika između produktivnih i neproduktivnih ljudi je u tome što se ovi prvi ne srame pitati pomoć i olakšati si život.

Ostavljaju vrijeme za odgovaranje na mailove i poruke. Budete li odgovarali kako poruke i mailovi dolaze, bit ćete dekoncentrirani i pola ćete dana potrošiti na odgovaranja na poruke. Izdvojite jedno vrijeme u danu kada ćete raditi samo to.

Ne propustite