UŽAS! Dječaku rasporili stomak, nije htio da prodaje drogu?!

Region
UŽAS! Dječaku rasporili stomak, nije htio da prodaje drogu?!
Ivan Lalić izbodena je 12. juna, a dan kasnije podlegao je povredama koje je zadobio u toku noći.

Ivan Lalić izbodena je 12. juna, a dan kasnije podlegao je povredama koje je zadobio u toku noći.

Policija je privela maloljetnog T.M. (15) koji se sumnjiči da je izvršio ovo ubistvo.

Prema nezvaničnim saznanjima, on se branio da ga je Lilić navodno maltretirao zbog nekakvog duga, pa ga je pozvao i zakazao mu da dođe u park kod Apelacionog suda oko 00.45. On je priznao da ga je izbo nožem, koji je policija kasnije pronašla ispod jednog stepeništa. Njih dvojica su se poznavali odranije, ali nisu bili u dobrim odnosima,prenosi Alo.

Iz MUP-a je saopšteno da je preminuli mladić primio dva udarca nožem u predjelu stomaka.

Majka nastradalog dječaka, Bojana Lalić, tvrdi da je njen sin dobijao prijetnje i ranije, a sve, kako kaže, zbog toga što su pokušavali da ga uvuku u lanac prodaje droge, ali je on to odbijao.

- Dobijao je ranije neke pretnje. Neko ga je čak i u školi čekao, nudili su njegovim drugovima po 500 dinara da kažu gde je on. Sve je počelo u februaru, kada mu je u jednoj igraonici prišao momak koga ne poznaje i dao mu 500 dinara da mu pričuva kesu sa marihuanom na jedan sat. On je sedeo u igraonici, a kada su drugovi pošli u grad, krenuo je i on. Međutim, zaustavila ih je interventna jedinica policije i privela ih. Pokušao je da objasni da je dobio kesu da je pričuva za 500 dinara, ali nije vredelo. Napisali su mu prijavu i oduzeli kesu. Onda je počela tortura - priča kroz suze Bojana Lilić.

Kako je dodala, mladić koji mu je dao kesu, zahtjevao je svoj novac.

-  Daj 50 evra, daj 100 evra, jer je ta „roba“ ostala u policiji. Daj 150 evra, daj 300 evra. Nije smeo ni u školu da ide. Nego kako bi skupio nešto para, slao je tom momku koji mu je dao kesu, a koga nije poznavao, niti mu znao ime. Plakao je, molio me da mu pomognem da se razduži, rekao je da ga teraju da prodaje drogu, ali da on to ne želi da radi. Ne znam kako, ali uspela sam da obezbedim oko 700 evra samo da bi ga ostavili na miru. Pitala sam da idem da prijavim policiji, kaže - nemoj, majka, pobiće nas, ti ne znaš kakvi su. Poslednji poziv imao je 26.maja. Pozvao ga je taj momak i rekao da mu duguje samo još 5.000 dinara. Pošto mu je platio, pretnje su prestale. Preksinoć smo sedeli i pričali. Kažem - sinko, je l’ ti malo lakše nego da te jure da te zovu? Rekao je - ne zovu. Lakše je što ne dugujem, ali mi je mnogo teško u šta sam tebe uvalio. Još sam kredit podigla advokata da angažujem - jada se nesrećna majka.

Ne propustite