USPJEH MLADOG JABLANIČANINA Benjamin Tatar potpisao za hrvatski Slaven Belupo: Odigrao sam vrhunsku sezonu!

Fudbal
USPJEH MLADOG JABLANIČANINA Benjamin Tatar potpisao za hrvatski Slaven Belupo: Odigrao sam vrhunsku sezonu!
Benjamin Tatar, mladi fudbaler iz Jablanicem potpisao je ugovor na dvije godine sa hrvatskim prvoligaškim nogometni klubom - Slaven Belupo.

Benjamin Tatar, mladi fudbaler iz Jablanice potpisao je ugovor na dvije godine sa hrvatskim prvoligaškim nogometni klubom -  Slaven Belupo.

Benjamin Tatar, rođen je 1994. godine u Sarajevu, a kako je kazao za Novi.ba, nada se da će u što kraćem roku pokazati i dokazati svoj kvalitet.

- Potpisao sam ugovor na dvije godine. Prvo trebam da se upoznam sa ekipom i trenerom , da se upoznam sa radnim navikama i onda da se izborim za mjesto. Nadam se da ću u što kraćem roku pokazati kvalitet i igrati dobro. 

Benjamin je karijeru počeo već s pet godina u FK "Turbina" Jablanica, do sada igrao za HNK Gorica.

19184314-10211390728511343-1865099647-n

- Bio sam godinu i pol u HNK Gorici, mislim da sam dobro odabrao što sam otišao tamo i napravio dobar iskorak za dalje. Ove godine sam najbolji igrač i strijelac, odigrao sam vrhunsku sezonu, rekao je Tatar.

Benjamina u četvrtak čeka zvanično predstavljanje, a za naš portal rekao je i šta očekuje u nastavku karijere.

- Da se prilagodim na novu sredinu i da odigram što veći broj utakmica, da me zdravlje posluži. Idem koram po korak, svaki dan je novo dokazivanje i nadam se da ću napraviti dobar izlazni transfer u inozemstvo.

 

 

 

Ne propustite