OVO JE BILO BOLNO: Novak zabrinuo vjerne navijače, ŠTA LI ĆE SE POSLIJE OVOGA DOGODITI? (VIDEO)

Druga strana sporta
OVO JE BILO BOLNO: Novak zabrinuo vjerne navijače,  ŠTA LI ĆE SE POSLIJE OVOGA DOGODITI? (VIDEO)
Nije bilo nimalo lako Đokoviću nakon poraza od Dominika Tima u četvrtfinalu Rolan Garosa, a so na ranu mu je stavila jedna novinarka koja ga je pitala da li razmišlja da napravi pauzu u karijeri poslije serije loših rezultata.

Nije bilo nimalo lako Đokoviću nakon poraza od Dominika Tima u četvrtfinalu Rolan Garosa, a so na ranu mu je stavila jedna novinarka koja ga je pitala da li razmišlja da napravi pauzu u karijeri poslije serije loših rezultata. 

- Razmišljao sam o mnogim stvarima prethodnih mjeseci, pokušavam da shvatim šta je najbolje za mene u ovom trenutku. Videćemo, nije lako donijeti odluku. Vidjeću kako ću se osjećatit poslije Rolan Garosa i šta će biti naredna odluka – istakao je Đoković.

Kasnije, u razgovoru sa srpskim novinarima u Parizu Đoković je dodatno pojasnio na šta je konkretno mislio.

- Ja sam rekao da razmišljam o različitim stvarima i narednim koracima. Vidjećemo šta će biti, nije lako, ali nisam jedini teniser koji prolazi kroz loše faze. Ne godi mi kada igram na način kao u drugom dijelu meča protiv Tima.

Onda je dao dodatno objašnjenje: 

- Svjestan sam da mi osam mjeseci nedostaje kontinuitet u igri. Pružio sam neke vrlo dobre partije i na Rolan Garosu, ali nisam uspeo da održim nivo i to je počelo često da se dešava. Mortivacije uvijek ima na pretek i ne bih igrao tenis da je bilo šta drugo. Imam odgovornost prema timu i sponzorima, ali najveću odgovornost imam prema sebi. Ako lično ne budem želio da igram, neću igrati, tu ne može niko da me zaustavi. Ima raznih misli, raznih emocija,  sigurno nije prijatna situacija. Nisam osvojio skoro godinu dana nijedan veliki turnir. Moram da prihvatim da prolazim kroz određene okolnosti u životu koje me teraju da pristupim drugačije i da saslušam sebe da hladne glave donesem odluku koja će biti ispravna za mene. Trudim se kao i svi ostali da živim život na najbolji mogući način. Ovo je moja odluka da igram tenis – zaključio je Đoković.

Ne propustite