ENGLESKI SAVEZ KAZNIO DVA NAVIJAČA: Zviždali njemačkoj himni, jedan nacistički salutirao, drugi imao nacrtane brkove kao Adolf Hitler!

Druga strana sporta
ENGLESKI SAVEZ KAZNIO DVA NAVIJAČA: Zviždali njemačkoj himni, jedan nacistički salutirao, drugi imao nacrtane brkove kao Adolf Hitler!
Pjevali pjesme o Drugom svjetskom ratu

Fudbalska asocijacija Engleske doživotno je zabranila dvojici engleskih navijača da prisustvuju gostujućim utakmicama reprezentacije zbog nacističkih ispada na meču protiv Njemačke.

Navijači su kažnjeni jer su na utakmici, koja je odigrana u martu u Dortmundu, zviždali njemačkoj himni i pjevali pjesme o Drugom svjetskom ratu. Jedan od navijača je primjećen kako nacistički salutira, dok je drugi imao nacrtane brkove kao Adolf Hitler.

Predsjednik Fudbalske asocijacije Engleske Greg Clark osudio je neprikladno i razočaravajuće ponašanje navijača i rekao da će se upravljačko tijelo boriti svim silama da se slični ispadi ne ponove. Engleska će u subotu igrati protiv Škotske u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018, a gostima je na raspolaganju 4.761 ulaznica.

Počev od tog meča engleski savez će primjenjivati drastičnije mere, kako bi se spriječilo antisocijalno ponašanje. Prisutni će prije početka meča biti upozoreni na svoje ponašanje, a policija u Glazgovu će zabraniti konzumiranje pića na otvorenom prostoru. Fudbalski savez Škotske najavio je da će biti preduzet širok spektar mjera radi poboljšanja bezbjednosne situacije, uzimajući u obzir i nedavne terorističke napade u Mančesteru i Londonu.

Ne propustite