DEFOE POSEBNO VEZAN ZA SMRTNO BOLESNOG DJEČAKA: Veoma sam tužan kad vidim kroz šta je sve morao proći iako mu je samo šest godina!

Druga strana sporta
DEFOE POSEBNO VEZAN ZA SMRTNO BOLESNOG DJEČAKA: Veoma sam tužan kad vidim kroz šta je sve morao proći iako mu je samo šest godina!
Defoe se sa malenim dječakom sprijateljio

Nakon što je Sunderland napustio Premiership njihov najbolji napadač Jermain Defoe karijeru je odlučio nastaviti u ekipi Bournemoutha za koju će iduće sezone braniti naš reprezentativac Asmir Begović.

Defoe je sa malenim navijačem Sunderland po imenu Bradley Lowery razvio posebnu vezu nakon što je smrtno bolesni dječak izrazio želju da upozna engleskog reprezentativca. Bivši as Tottenhama ispunio mu je tu želju međutim u cijelom tom procesu dogodilo se nešto neočekivano.

Defoe se sa malenim dječakom sprijateljio i počeo je redovno da ga posjećuje, a čak je prisustvovao rođendanskoj zabavi Bradleya koji je nedavno napunio šest godina.

Iako odlazi u Trešnje, Defoe je obećao da će i dalje biti u kontaktu sa Bradleyem čiji roditelji kažu da njihov sin u najboljem slučaju ima samo još nekoliko sedmica života pred sobom.

“Veoma sam tužan kad vidim kroz šta je sve morao proći iako mu je samo šest godina, ali isto tako osjećam se blagoslovljeno što sam dio njegovog života. Imam toliko zajedničkih uspomena sa njim i siguran sam da će me one pratit do kraja života i na tome sam mu zahvalan”, priznao je Defoe.

 

Ne propustite