Znate li kako komunicirati u restoranu i to bez riječi?

Zanimljivosti
Znate li kako komunicirati u restoranu i to bez riječi?
Znate li da način kako postavite vilicu i nož na tanjur možete prešutno konobaru dati poruku o tome da li je jelo bilo ukusno ili ne, da li ste gotovi ili ne, da li želite još…! Pravi restoranski bonton..

Znate li da način kako postavite vilicu i nož na tanjur možete prešutno konobaru dati poruku o tome da li je jelo bilo ukusno ili ne, da li ste gotovi ili ne, da li želite još…!  Pravi restoranski bonton!

pribor-za-jelo

Dakle, ukoliko pribor za jelo ostavite u položaju broj jedan poručujete da ste napravili pauzu i naravno da ne dira vaš tanjur. Ukoliko pribor ostavite u položaju dva to govori da ste spremni za naredno jelo, ukoliko postavite pribor kako je prikazano na mjestu broj tri zapravo dajete kompliment da je bilo izvrsno, položaj četiri je znak da ste završili, a ukoliko svoj pribor (slučajno ili namjerno) ostavite u položaju broj pet, dajete do znanja da vam se nije svidjelo.

Naravno da bi mogli komunicirati i konobar mora znati tajne poruke. Pitamo se pitamo koliko naših konobara zna nešto o tome. Možda bismo trebali provjeriti...

Ne propustite