Dosta vam je Mace Diskrecije i Zmaja od Šipova? Evo kako ih se riješiti!

Bosna i Hercegovina
Dosta vam je Mace Diskrecije i Zmaja od Šipova? Evo kako ih se riješiti!
Ako čemu ne manjka popularnosti, onda su to razni realitiji koji na razne načine nastoje privući pažnju javnosti. Najnoviji reality show 'Parovi', koji se emituje na televiziji 'Happy' izazvao je opšte zgražanje javnosti zbog eksplicitnih scena.

Ako čemu ne manjka popularnosti, onda su to mnogobrojni realitiji koji na razne načine nastoje privući pažnju javnosti. Najnoviji reality show 'Parovi', koji se emituje na televiziji 'Happy' izazvao je opšte zgražanje javnosti zbog eksplicitnih scena.

Mnogi psiholozi su se oglasili povodom pomenutog realitija, navodeći kako takvi programi daju loš primjer mladima, gdje oni to upijaju kao poželjne modele ponašanja.

A dok psiholozi upozoravaju, Maca nastavlja sa svakodnevnim striptizom, traži vibrator, simulira oralni seks s bananom... Vjerovatno se pitate ima li tome kraja...

Studentsko udruženje Baština pokrenulo je peticiju u kojoj zahtijeva ukidanje reality šoua 'Parovi', a tekst peticije donosimo u cijelosti:

Studentsko udruženje Baština zahteva od Republičke radiodifuzne agencije zabranu rijaliti Šoua 'Parovi' zbog vređanja javnog morala, skaradnosti, promocije prostitucije, narušavanja svih tradicionalnih vrednosti u Srbiji kao i brutalnog kršenja zakona o radiodifuziji

Svedoci smo da razne nacionalne televizije poslednjih godina maltretiraju naciju sa raznim skaradnim rijalitima, ispiraju mozak stanovništvu i nameću na jedan nasilan i brutalan način izvitoperen sistem vrednosti. Kada smo mislili da je količina nemorala, bluda i svih gadosti koje se puštaju na televizijama dostigla vrhunac, da od svega toga ne može gore, brzo smo se s novim serijalom Parova uverili da može.

Ono što se sada tu prikazuje predstavlja sada već otvoreno promovisanje nemorala, prostitucije, nasilja i vulgarnosti svih vrsta. Do sada su to bar prikriveno radili. Na jednom mestu su spojili luđake svih kategorija. Ne, ne želimo da promenimo kanal, ta izlizana fraza nas ne zanima. Nacionalna televizija treba prikazuje nešto što je od nacionalnog značaja. A još uvek nismo spali na to da ove bljuvotine predstavljaju nacionalni značaj. Želimo da zaštitimo kulturne vrednosti, želimo da zaštitimo javni moral, želimo da zaštitimo mentalni i moralni razvoj naše dece, želimo da ovo nasilje prestane! Upozoravamo da se prikazivanjem ne samo Parova, već i drugih rijalitija slične vrste brutalno krši zakon o radiodifuziji! (konkretno članovi 6. 8, 10, 12, 13, 14, 17, 18, 19, 63 i 68 Zakona o radiodifuziji)

Zato, Baština zahteva da Republička radiodifuzna agencija reaguje po hitnom postupku i zabrani Parove!

Smatramo da je RRA u skladu sa svojom nadležnošću i ovlašćenjima odavno trebalo da spreči ovaj javni neukus, kič, šund i svaku vrstu vređanja zdravog razuma i temeljnih moralnih vrednosti u Republici Srbiji.


Peticiju je do sada potpisalo 1619 ljudi. Ako i vama smeta ovaj rijaliti, na ovaj način možete reći DOSTA!

Peticiju možete potpisati na linku ispod:

http://www.peticije24.com/112827

Ne propustite