Vaše lice otkriva koji je organ u vašem tijelu obolio

Zanimljivosti
Vaše lice otkriva koji je organ u vašem tijelu obolio
Kao što žuta boja u očima može da ukazuje na probleme sa jetrom, tako su mnogi dijelovi tijela povezani sa problemima u drugim dijelovima.

Kao što žuta boja u očima može da ukazuje na probleme sa jetrom, tako su mnogi dijelovi tijela povezani sa problemima u drugim dijelovima. Kinezi su ovo od davnina shvatili i oni vjeruju kako su svi organi međusobno povezani. Takođe vjeruju da kada se nešto desi u jednom dijelu tijela, cijelo tijelo treba liječiti, a ne samo taj dio. Ova metoda se naziva "Kineska tahnika mapiranja lica ili "Mien Shiang".


Šta je kineska tehnika mapiranja lica?

Kineska tehnika mapiranja lica ili " Mien Shiang", prevodi se kao "čitanje lica". Kada na naš em najvećem organu - koži, nešto počne da se dešava, to znači da neki dao našeg tijela ne radi kako treba i da mu je potrebno liječenje. Ta neravnoteža se pokazuje na našem licu i mi možda nismo svjesni šta nije u redu. Kineska medicina kaže da svaki dio našeg lica predstavlja neki organ u našem tijelu. Ako se nešto događa u našem organizmu, to se pokaže na našem licu. Primeri takvih oboljenja jesu akne, osip, pigmentacija i bore.
Mapiranje lica i stanje kože

Čelo: Bešika i crijeva
- Uzrok: Unošenje previše masne hrane, alkohola i manjak sna ogledaju se u poremećenom radu organa za varenje.
- Lek: Unošenje svježe hrane, mnogo vode i bez alkohola. Očistite tijelo od otpada i videćete razliku.

Između obrva: Jetra

- Uzrok: Teška hrana, konzumiranje mesa i narušen probavni sistem.
- Lek: Meditacija, joga, sirova hrana i mnogo čiste vode.

Slepoočnice i obrve: Bubrezi

- Uzrok: Pretjerana upotreba duhana, konzumiranje alkohola, masna hrana i konzumiranje mesa uz potencijalno slabo srce.
- Lijek: Pijte mnogo vode da očistite bubrege i regulišete njihov rad. Izbacite šećer i alkohol i vodite računa da stalno budete hidrirani. 

– –>

Ne propustite